Vučić: Bićemo na raspolaganju jedni drugima

Vetrovi prošlosti ne mogu duvati ovuda, istakao je albanski premijer Edi Rama nakon sastanka u Tirani kojem su prisustvovali Vučić, Zaev i Đukanović.

Srbija 21.12.2019 | 13:57
Vučić: Bićemo na raspolaganju jedni drugima

"Ovo je inicijativa koja nikoga ne isključuje i nije nametnuta ni od koga. Dozvolite mi da otvoreno kažem – za mene konstantno odbijanje kosovskih organa da prisustvuju ovom stolu nije nešto što mogu da razumem. Ovo je važno i za samo Kosovo. Mi smo ovde da bismo izgradili most ka budućnosti", istakao je albanski premijer.

"Moje duboko uverenje da je ceo proces u potpunosti koherentan sa idejom svake od zemalja da postane deo evropske porodice, s tim što ćemo ubrzati taj proces kako bismo na našem prostoru postavili standarde u skladu sa četiri slobode: slobodnim kretanjem ljudi, robe, usluga i kapitala", naglasio je Rama na zajedničkoj pres konferenciji sa predsednicima Srbije i Crne Gore i premijerom Severne Makedonije.

Rama je istakao da u regionu treba, pre svega, stvoriti bolje uslove za budućnost

"Znamo da se neke bolesti iz prošlosti leče, nije nam potrebno da izmišljamo nove lekove, treba da vidimo kako to u sličnim stvarnostima funkcioniše. Ovo možemo da pretvorimo u svakodnevnu realnost građana i firmi. Samoisključenje, izolacija i odbijanje nikada nisu doneli nešto dobro i nisu zasadili drvo sa korisnim plodovima za nove generacije", rekao je Rama.

"Imamo zajedničku sudbinu na određenom prostoru i u obavezi smo da pravizeđemo prošlost i obezbedimo mir i prosperitet za svu našu decu", poručio je Rama, ističući da je on u Tiranu "pozvao svakoga, kao i na prethodnim sastancima".

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić najavio je da će jedinice za vanredne situacije Srbije, Severne Makedonije i Albanije blisko sarađivati u budućnosti.

Vučić je najavio "konkretizovanje zajedničkih napora" kroz potpisivanje sporazuma.

(B92)

Komentari / 1

Ostavite komentar
Name

Neđo.21.12.2019

21.12.2019 16:17

Srbi ću dati sve Albancima i Makedoncima,oni ću nama nož u leđa kao dosada.

ODGOVORITE