Босић: Ово је покушај обмане српског народа

„Покушајем обмане око намјене документа План реформи, СНСД вријеђа интелигенцију народа Републике Српске. Неоспорно и да је документ намјењен директно НАТО савезу, без обзира да ли му је назив АНП или План реформи“ – казао је Младен Босић, члан Предсједништва СДС и делегат у Дому народа БиХ.

Република Српска 21.12.2019 | 13:11
Босић: Ово је покушај обмане српског народа

Он је казао да је Додиковим потписом почела деблокада БиХ пута ка НАТО савезу, а на крају тог пута ће, као што је то било и у свим остали земљама чланицама, бити формализована одлука. 

„Овдје се ради о кукавичком покушају обмане српског народа кроз назив документа и његов текст. У тој превари свој удио прећутном сагласношћу имају и представници НАТО савеза“ – исктакао је Босић.

„За Републику Српску је од животне важности да ли ће на ријеци Дрини имати војну границу са Србијом. Сам пут БиХ у НАТО без Србије је зато проблематичан за српски народ и значи напуштање прокламоване политике неутралности Републике Српске“ – нагаласио је члан Предсједништва СДС.

Он је поновио да је ноторна лаж  и тврдња да је и Србија на истом путу сарадње са НАТО као и БиХ, јер Србија проглашеном неутралношћу није земља кандидат. 

„Ово није питање безбједности само Републике Српске, него и Србије и зато би било нормално да се и њено руководство изјасни о овом стратешком преокрету од највеће важности за будућност српског народа са двије стране ријеке Дрине“ – закључио је Босић.

(БН)

Коментари / 10

Оставите коментар
Name

Игор

21.12.2019 12:23

Ово је само врхунац свих лази и обмана у задњих скоро 30 година . Народ је унистен , морално , економски и на сваки други нацин . Лаку ноц или узалуд вам труд свираци како год хоцете . Све сто се јос ради ради се да би мањина зивјела добро на рацун пропадања вецине а и сама вецина је крива за такво стање .

ОДГОВОРИТЕ
Name

Скептик

21.12.2019 12:31

Слажем се с тобом али и са осталима из опозиције који тврде да је Додик издао Србе из РС. Добро, и шта сад? Шта намјераваш да предузмеш по том питању осим што држите конфереције за штампу и дајете изјаве. Видили смо шта је Пуђдимон предузео у Каталонији а шта намјерате ви из опозиције да предузмете овде?

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ре скептик

21.12.2019 13:58

Подјох дати коментар али видим да је све рецено, тако за било ста додати,реци, нема потребе. Само прица у празно и ниста висе.

Name

ре Игор

21.12.2019 14:49

Браво, потписујем, народ се лаже и обмањује већ деценијама.

Name

ре скептик

21.12.2019 18:58

Ви сад питате ста сад,након 25 год дрзите затворене оци и гласате за издају.Нико ниста није примијетијо кад је Брцко постало дистрикт.Уз цији потпис,као и сада. Увијек исти услови ако зелис доци или остати на власти.Знаци власт је најбитнија и стадо кад треба гласати.Ми смо само јаки кад свом треба нанијети невољу,стету и проблеме.Огледало данасња десавања ЦГ.......!Сви народи у окрузењу имају дефинисане националне интересе осим нас. Заст?Лосе памтимо и брзо заборављамо...??

Name

@

21.12.2019 12:48

Мозе се то поново блокират босицу па како је први пут блокирано. Све док РС неце у нато немозе је бих натјерати. А неце све док Србија неутрална.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Е мој ти

21.12.2019 14:58

Ниси схватио поенту,све до потписивања овог споразума (АНП,МАП....како год се звао,сустина је иста) РС је имала могуцност блокаде пута у НАТО,а потписивањем овог споразума прихвацен је поступни пут у пуно НАТО цланство и свако даљње одлуцивање о томе је у потпуности пребацено на органе БиХ а РС,и ентитети уопсте,су избацени из система одлуцивања. То у конацници знаци сигуран пут у НАТО,сто само по себи не мора бити лосе,ал знаци и јацање централних власти БиХ наустрб ентитета сто је,по мени,из перспективе РС итекако лосе. Ал то нам је донио "највеци Србин и патриота медју Србима".А то сто нас беспризорно лазу је посебна прица,оном људском у мени је то теско прогутати.

Name

Нострадамус

21.12.2019 12:54

Није покусај него обмана.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Вјецити опозиционар

21.12.2019 14:10

Да ли је ово и пренос надлежности са Републике Српске на БиХ?

ОДГОВОРИТЕ
Name

милош

21.12.2019 14:27

РС никад није имала надлежност на оружаним снагама БИХ.