Bosić: Ovo je pokušaj obmane srpskog naroda

„Pokušajem obmane oko namjene dokumenta Plan reformi, SNSD vrijeđa inteligenciju naroda Republike Srpske. Neosporno i da je dokument namjenjen direktno NATO savezu, bez obzira da li mu je naziv ANP ili Plan reformi“ – kazao je Mladen Bosić, član Predsjedništva SDS i delegat u Domu naroda BiH.

Republika Srpska 21.12.2019 | 13:11
Bosić: Ovo je pokušaj obmane srpskog naroda

On je kazao da je Dodikovim potpisom počela deblokada BiH puta ka NATO savezu, a na kraju tog puta će, kao što je to bilo i u svim ostali zemljama članicama, biti formalizovana odluka. 

„Ovdje se radi o kukavičkom pokušaju obmane srpskog naroda kroz naziv dokumenta i njegov tekst. U toj prevari svoj udio prećutnom saglasnošću imaju i predstavnici NATO saveza“ – isktakao je Bosić.

„Za Republiku Srpsku je od životne važnosti da li će na rijeci Drini imati vojnu granicu sa Srbijom. Sam put BiH u NATO bez Srbije je zato problematičan za srpski narod i znači napuštanje proklamovane politike neutralnosti Republike Srpske“ – nagalasio je član Predsjedništva SDS.

On je ponovio da je notorna laž  i tvrdnja da je i Srbija na istom putu saradnje sa NATO kao i BiH, jer Srbija proglašenom neutralnošću nije zemlja kandidat. 

„Ovo nije pitanje bezbjednosti samo Republike Srpske, nego i Srbije i zato bi bilo normalno da se i njeno rukovodstvo izjasni o ovom strateškom preokretu od najveće važnosti za budućnost srpskog naroda sa dvije strane rijeke Drine“ – zaključio je Bosić.

(BN)

Komentari / 10

Ostavite komentar
Name

Igor

21.12.2019 12:23

Ovo je samo vrhunac svih lazi i obmana u zadnjih skoro 30 godina . Narod je unisten , moralno , ekonomski i na svaki drugi nacin . Laku noc ili uzalud vam trud sviraci kako god hocete . Sve sto se jos radi radi se da bi manjina zivjela dobro na racun propadanja vecine a i sama vecina je kriva za takvo stanje .

ODGOVORITE
Name

Skeptik

21.12.2019 12:31

Slažem se s tobom ali i sa ostalima iz opozicije koji tvrde da je Dodik izdao Srbe iz RS. Dobro, i šta sad? Šta namjeravaš da preduzmeš po tom pitanju osim što držite konferecije za štampu i dajete izjave. Vidili smo šta je Puđdimon preduzeo u Kataloniji a šta namjerate vi iz opozicije da preduzmete ovde?

ODGOVORITE
Name

Re skeptik

21.12.2019 13:58

Podjoh dati komentar ali vidim da je sve receno, tako za bilo sta dodati,reci, nema potrebe. Samo prica u prazno i nista vise.

Name

re Igor

21.12.2019 14:49

Bravo, potpisujem, narod se laže i obmanjuje već decenijama.

Name

re skeptik

21.12.2019 18:58

Vi sad pitate sta sad,nakon 25 god drzite zatvorene oci i glasate za izdaju.Niko nista nije primijetijo kad je Brcko postalo distrikt.Uz ciji potpis,kao i sada. Uvijek isti uslovi ako zelis doci ili ostati na vlasti.Znaci vlast je najbitnija i stado kad treba glasati.Mi smo samo jaki kad svom treba nanijeti nevolju,stetu i probleme.Ogledalo danasnja desavanja CG.......!Svi narodi u okruzenju imaju definisane nacionalne interese osim nas. Zast?Lose pamtimo i brzo zaboravljamo...??

Name

@

21.12.2019 12:48

Moze se to ponovo blokirat bosicu pa kako je prvi put blokirano. Sve dok RS nece u nato nemoze je bih natjerati. A nece sve dok Srbija neutralna.

ODGOVORITE
Name

E moj ti

21.12.2019 14:58

Nisi shvatio poentu,sve do potpisivanja ovog sporazuma (ANP,MAP....kako god se zvao,sustina je ista) RS je imala mogucnost blokade puta u NATO,a potpisivanjem ovog sporazuma prihvacen je postupni put u puno NATO clanstvo i svako daljnje odlucivanje o tome je u potpunosti prebaceno na organe BiH a RS,i entiteti uopste,su izbaceni iz sistema odlucivanja. To u konacnici znaci siguran put u NATO,sto samo po sebi ne mora biti lose,al znaci i jacanje centralnih vlasti BiH naustrb entiteta sto je,po meni,iz perspektive RS itekako lose. Al to nam je donio "najveci Srbin i patriota medju Srbima".A to sto nas besprizorno lazu je posebna prica,onom ljudskom u meni je to tesko progutati.

Name

Nostradamus

21.12.2019 12:54

Nije pokusaj nego obmana.

ODGOVORITE
Name

Vjeciti opozicionar

21.12.2019 14:10

Da li je ovo i prenos nadležnosti sa Republike Srpske na BiH?

ODGOVORITE
Name

miloš

21.12.2019 14:27

RS nikad nije imala nadležnost na oružanim snagama BIH.