Црвена Звезда победила Олимпијакос

Кошаркаши Црвене звезде победили су Олимпијакос са 88:81 у београдској "Арени" након фантастичног преокрета у другом полувремену у оквиру 15.кола Евролиге и тако остварили своју шесту победу ове сезоне у елитном такмичењу.

Кошарка 20.12.2019 | 21:49
Црвена Звезда победила Олимпијакос

Све се догодило после великог преокрета у другом полувремену у који су многи нису веровали после 48:36 у корист Олимпијакоса на крају друге четвртине.

Већ од самог почетка меча видело се колико ће Лоренцо Браун вечерас значити Црвеној звезди, после неколико пропуштених мечева због повреде.

Предвођена стартним плејом, Звезда је у уводним минутима стекла благу предност (9:5), али је потом уследио дужи период игре током којег је Олимпијакос био бољи ривал.

Гости су прву четвртину добили са 21:16, а у другој су стигли и до ''плус 14'' - 38:24.

Лоренцо Браун и Џенкинс су потом успели да својом мини серијом смање на 41:33, али до одласка на одмор Олимпијакос на крилима расположеног Брендона Пола поново увећава предност на 48:36.

Лоренцо Браун је вечерас био незаустављив за црвено-беле из Пиреја, а када му се придружио и Били Берон својом далекометном ''паљбом'', преокрет је био неминован.

 О игри у другом полувремену најбоље говори резултат 512:33 у корист Црвене звезде у завршници других 20 минута.

На крају, Лоренцо Браун је ''бројао'' до 34 поена (11/18 за два, 2/4 за три поена), а Били Берон је меч завршио са 17 поена.

На другој страни, Брендон Пол 21 поен, Никола Милунтинов 15, уз 11 скокова, Принтезис је такође био двоцифрен са 13 поена.

Након 15. кола Црвена звезда и Олимпијакос имају идентичан скор, забележили су по шест победа,односно девет пораза.

(Курир спорт)

Коментари / 0

Оставите коментар