Crvena Zvezda pobedila Olimpijakos

Košarkaši Crvene zvezde pobedili su Olimpijakos sa 88:81 u beogradskoj "Areni" nakon fantastičnog preokreta u drugom poluvremenu u okviru 15.kola Evrolige i tako ostvarili svoju šestu pobedu ove sezone u elitnom takmičenju.

Košarka 20.12.2019 | 21:49
Crvena Zvezda pobedila Olimpijakos

Sve se dogodilo posle velikog preokreta u drugom poluvremenu u koji su mnogi nisu verovali posle 48:36 u korist Olimpijakosa na kraju druge četvrtine.

Već od samog početka meča videlo se koliko će Lorenco Braun večeras značiti Crvenoj zvezdi, posle nekoliko propuštenih mečeva zbog povrede.

Predvođena startnim plejom, Zvezda je u uvodnim minutima stekla blagu prednost (9:5), ali je potom usledio duži period igre tokom kojeg je Olimpijakos bio bolji rival.

Gosti su prvu četvrtinu dobili sa 21:16, a u drugoj su stigli i do ''plus 14'' - 38:24.

Lorenco Braun i Dženkins su potom uspeli da svojom mini serijom smanje na 41:33, ali do odlaska na odmor Olimpijakos na krilima raspoloženog Brendona Pola ponovo uvećava prednost na 48:36.

Lorenco Braun je večeras bio nezaustavljiv za crveno-bele iz Pireja, a kada mu se pridružio i Bili Beron svojom dalekometnom ''paljbom'', preokret je bio neminovan.

 O igri u drugom poluvremenu najbolje govori rezultat 512:33 u korist Crvene zvezde u završnici drugih 20 minuta.

Na kraju, Lorenco Braun je ''brojao'' do 34 poena (11/18 za dva, 2/4 za tri poena), a Bili Beron je meč završio sa 17 poena.

Na drugoj strani, Brendon Pol 21 poen, Nikola Miluntinov 15, uz 11 skokova, Printezis je takođe bio dvocifren sa 13 poena.

Nakon 15. kola Crvena zvezda i Olimpijakos imaju identičan skor, zabeležili su po šest pobeda,odnosno devet poraza.

(Kurir sport)

Komentari / 0

Ostavite komentar