Два држављана Нигерије данас удаљена из БиХ

- Служба за послове са странцима БиХ данас је удаљила са територије БиХ два држављанина Нигерије.

Босна и Херцеговина 20.12.2019 | 17:27
Два држављана Нигерије данас удаљена из БиХ

Лица чији су иницијали Е.К.Ц. и А.У.А. су легално боравила у Хрватској, али су незаконито ушла на територију БиХ, те им је Служба за послове са странцима изрекла мјеру протјеривања и стављања под надзор у Имиграциони центар, саопштено је из Службе.

С обзиром на то да су лица у току поступка изразила жељу да се врате у земљу поријекла, Служба је ступила у контакт са надлежном Амбасадом Нигерије у Будимпешти, која је исказала спремност да финансира повратак својих држављана у матичну земљу.

Спроведен је поступак њиховог удаљења, те су ова лица самостално и добровољно, уз подршку представника надлежне Амбасаде Нигерије, данас удаљена из БиХ, летом преко Истанбула за Нигерију.

Подсјећамо, хрватска полиција депортовала је у Босну и Херцеговину двојицу студената из Нигерије, третирајући их као илегалне мигранте упркос чињеници да су у Хрватску допутовали с важећим визама.

Студенти Техничког универзитета Овери допутовали су у Загреб из Нигерије 12. новембра како би учествовали на Свјетском универзитетском првенству у Пули. Након завршетка такмичења у стоном тенису кренули су из Пуле за Загреб, одакле су 18. новембра требали преко Истанбула одлетјети за највећи град Нигерије, Лагос.

Новинарима су испричали су како су се смјестили у хостел и кренули у шетњу Загребом да би их при изласку из трамваја зауставила и привела полиција јер уз себе нису имали документе, које су оставили у хостелу.

По њиховим ријечима полиција их је потом комбијима депортовала у БиХ заједно са групом миграната из Пакистана.

(Независне)

Коментари / 4

Оставите коментар
Name

Танка Је Линија

20.12.2019 16:35

Измедју дрзављана БИХ и Нигерије, ту је то негдје, у пет дека, дзаба протјерали људе.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Децко

20.12.2019 16:42

Није истина -они имају своју дрзаву, а ми јос нисмо "нацисто" која је то дрзава!

Name

Нострадамус

20.12.2019 20:28

Протјерујете свој народ да нецете неке странце на крају це те бити пустиња на Балкану.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Перо

23.12.2019 06:36

Граница на дрини је само твоја зеља буљави ал то нецес доцекати

ОДГОВОРИТЕ