СИПА провјерила 18 кандидата за министре

Државна агенција за истраге и заштиту (СИПА) завршила је до данас провјеру 18 од укупно 19 предложених кандидата за министре и њихове замјеника у новом сазиву Савјета министара БиХ, сазнају Вијести.ба.

Босна и Херцеговина 20.12.2019 | 14:05
СИПА провјерила 18 кандидата за министре

У протеклих десетак дана, СИПА је окончала провјеру 11 кандидата, а портпарол ове агенције Лука Миладиновић потврдио је данас за Вијести.ба да су провјере завршене за њих још седам, као и да су извјештаји достављени предсједавајућем Савјета министара БиХ Зорану Тегелтији на даље поступање.

"У току је провјера осмог кандидата, односно посљедњег од 19, колико је достављено на провјеру", рекао нам је Миладиновић.

С друге стране, Денис Звиздић за Аваз је потврдио да су "сви кандидати прошли сигурносне провјере, па и Млађен Божовић, кандидат ДНС-а за министра за људска права".

Подсјећамо, предложени кандидати за министре и њихове замјенике раније су прошли провјере у Централној изборној комисији (ЦИК) БиХ, која је саопштила да сви испуњавају потребне услове за именовање прописане Изборним законом БиХ. 

Након што провјере буду окончане у СИПА-и, Парламент БиХ ће моћи да се изјасни о новом сазиву Савјета министара БиХ.

Предсједавајући Представничког дома Парламента Денис Звиздић раније је рекао да су два могућа датума одржавања сједнице овог дома на којем би се гласало о новом сазиву највишег извршног органа власти у БиХ - 23. или 30. децембар.

(Вијести.ба)

Коментари / 5

Оставите коментар
Name

Добар Виц

20.12.2019 13:50

Знаци кадар подобан да унапредјује БиХ, ха, ха..

ОДГОВОРИТЕ
Name

XY

20.12.2019 15:05

Ау!!!! Силна провјера, и сви циисти.!!!! Ста реци а не заплакати. Карикатура од власти а и од дрзаве. Народе и постени градјани, остало вам је само да и даље трпите лопове и криминалце политицаре.!!!! "Сви просли провјеру Сипе" Тузно, залосно, огавно, итд.... НАРОДЕ ОСТАЛО ЈЕ САМО ДА ЦУТИТЕ.!!!!!!!!

ОДГОВОРИТЕ
Name

Провјерено

20.12.2019 18:46

Аосолутно сви су они цисти од морала цасти и постења.

Name

Пале

20.12.2019 15:37

Како је провјеру просао Бозовиц, пресудјени криминалац?Доказ да дрзавни органи не раде како треба.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Дана

20.12.2019 17:20

Хаха,провјеру у Свици нити један неби просао.