Велико признање за Јокића од америчког медија

Никола Јокић, кошаркаш Денвер Нагетса, уврштен је међу 50 најбољих кошаркаша у периоду од сезоне 2009/2010 до 2019/2020, а у избору "Бличер рипорта"

Кошарка 19.12.2019 | 19:03
Велико признање за Јокића од америчког медија

Б/Р, један од најпознатијих медија у САД, направио је листу од 50 кошаркаша који су обележили деценију иза нас и центар из Србије је нашао своје место.

На листи нису Дерон Вилијамс, Зек Рендолф, Карл Ентони Таунс, Рики Рубио, Кемба Вокер, Данило Галинари, Џамал Крофорд, Лу Вилијамс, Џеј Џеј Редик и многи други.

Иако је у НБА лигу дошао на пола деценије, односно у сезони 2015/2016, Јокић се налази на високом 35. месту, а испред Демара Дерозана, Демаркуса Казинса, Пола Пирса, Кармела Ентонија и других.

Аутор овог текста Енди Бејли рангирао је кошаркаше по више категорија, а три главне су (бројеви, тј. статистика, гласови публике и награде које су добијали у овом периоду).

"Током своје 'руки' сезоне Јокић није био много познат, а током наредне две године био је између две ватре, оних што само гледају статистику и оних који верују својим очима. У четвртој години, просечно је бележио 20 поена, 10,8 скокова и 7,3 асистенција и изабран је у прву поставу НБА. Потом је бројеве дигао у плеј-офу на 25/13/9", пише Бејли и додаје:

"Јокић је већ сада најбољи додавач међу високим играчима у историји НБА. И, не ради се само о асистенцијама. Његова визија, прецизност и тајминг су као код најбољих плејева. Када све то комбинујете са његовом висином, 'меканом' руком и скоковима, Јокић је један од најуникатнијих играча које је свет икада видео".

Велике речи и велико признање за српског кошаркаша.

(Б92)

Коментари / 0

Оставите коментар