Veliko priznanje za Jokića od američkog medija

Nikola Jokić, košarkaš Denver Nagetsa, uvršten je među 50 najboljih košarkaša u periodu od sezone 2009/2010 do 2019/2020, a u izboru "Bličer riporta"

Košarka 19.12.2019 | 19:03
Veliko priznanje za Jokića od američkog medija

B/R, jedan od najpoznatijih medija u SAD, napravio je listu od 50 košarkaša koji su obeležili deceniju iza nas i centar iz Srbije je našao svoje mesto.

Na listi nisu Deron Vilijams, Zek Rendolf, Karl Entoni Tauns, Riki Rubio, Kemba Voker, Danilo Galinari, Džamal Kroford, Lu Vilijams, Džej Džej Redik i mnogi drugi.

Iako je u NBA ligu došao na pola decenije, odnosno u sezoni 2015/2016, Jokić se nalazi na visokom 35. mestu, a ispred Demara Derozana, Demarkusa Kazinsa, Pola Pirsa, Karmela Entonija i drugih.

Autor ovog teksta Endi Bejli rangirao je košarkaše po više kategorija, a tri glavne su (brojevi, tj. statistika, glasovi publike i nagrade koje su dobijali u ovom periodu).

"Tokom svoje 'ruki' sezone Jokić nije bio mnogo poznat, a tokom naredne dve godine bio je između dve vatre, onih što samo gledaju statistiku i onih koji veruju svojim očima. U četvrtoj godini, prosečno je beležio 20 poena, 10,8 skokova i 7,3 asistencija i izabran je u prvu postavu NBA. Potom je brojeve digao u plej-ofu na 25/13/9", piše Bejli i dodaje:

"Jokić je već sada najbolji dodavač među visokim igračima u istoriji NBA. I, ne radi se samo o asistencijama. Njegova vizija, preciznost i tajming su kao kod najboljih plejeva. Kada sve to kombinujete sa njegovom visinom, 'mekanom' rukom i skokovima, Jokić je jedan od najunikatnijih igrača koje je svet ikada video".

Velike reči i veliko priznanje za srpskog košarkaša.

(B92)

Komentari / 0

Ostavite komentar