Чола, Цеца, Хари и Севе у Нову годину на "пјену од мора"

Постала је већ традиција да највећи део регионалног џет-сета Нову годину проводи наступајући у Будви. Црногорска метропола туризма не одустаје од окупљања највећих музичких имена са Балкана, покушавајући сваке године да надмаши статистику претходне и задржи титулу регионалног центра новогодишњих дешавања.

Забава 19.12.2019 | 21:15
Чола, Цеца, Хари и Севе у Нову годину на "пјену од мора"

Њихов овогодишњи празнични програм траје пет дана, окупља више од стотину музичара међу којима су неки од најактуелнијих извођача, не само домаћих и регионалних, већ и светски познатих. Трг на коме наступају јединствен је концертни простор, окружен древним зидинама старим више од 2000 година и на њему се и ове године очекује више десетина хиљада посетилаца. Сви они, као ретко где, имаће прилику да уживају у мноштву и разноликости музичких жанрова. Пракса Будве већ годинама је да понуди сваком понешто – од попа и рока до класичне музике и програма за најмлађе међу туристима. И поред традиције коју негује већ више од две деценије, не заборавља на трендове и нову, младу публику. Стога је од прошле године на њиховом новогодишњем репертоару и електронска музика. 

Комбинацијом свих жанрова, списком великих музичких имена, средствима која улажу и чињеницом да Нову годину дочекују на „пени од мора“ задају озбиљан домаћи задатак свим градовима у Црној Гори и региону када је организација оваквих дешавања по среди.

Програм на Тргу ове године почиње 28. децембра. Звезде вечери биће култни хрватски рок састав „Психомодо поп“, пре којих ће наступити требињски рок састав „Кругови у житу“,  „Академиа“ и „Катапулт“ из Бара.

Недеља, 29. децембар, биће такође у знаку музичара из региона. Концерт ће те вечери одржати позната српска џез певачица, Лена Ковачевић, а потом и Нено Белан са бендом из Хрватске. Заставе домаћих музичких састава браниће будвански бенд „Рефугие Јесус & Апостолс“.

Загрејавање за новогодишњу ноћ наставља се 30. децембра и то уз наступе домаћих ДЈ-ева Стевана Мандића и Јохн К-а. За финале вечери побринуће се светски познатих ДЈ-и Махмут Орхан и француски ДЈ дуо „Оффенбацх“.

Финале нове године пак до усијања ће довести Здравко Чолић, који ће рекордну серију од 6 спектакуларно брзо распродатих „Арена“, наставити 31. децембра управо у Будви. Исте вечери, пре његових хитова, публика ће уживати у наступима  певачица Невене Божовић и црногорског састава „Тхе Група“.

Традиционално, први дан Нове године резервисан је за концерт класичне музике. У среду, 1. јануара од 14 сати на Тргу наступају реномирана оперска имена: Маријана Шовран (сопран), Марко Калајановић (баритон), Лана Асја Дабовић (сопран), Емилија Минић (сопран) и познати српски тенор Стеван Каранац. Солисте ће и ове године пратити Медитерански ревијски оркестар. У вечерњим сатима ће на Тргу прво запевати клапа „Асса Воце“ из Подгорице, а потом ће се публика подсетити познатих хитова групе „Хари Мата Хари“ и  Светлане Цеце Ражнатовић чијим се концертом завршава петодневна светковина у Будви.

Осим њих, бројне познате регионалне музичке звезде наступају у хотелима дуж будванске ривијере. Међу њима су Северина, Неда Украден, Харис Џиновић, Петар Грашо, Ацо Пејовић, Тијана Дапчевић, и многи други. Дакле, наше познате и овога пута током најузбудљивијег дела године сви путеви воде у Будву.

Извор: Свет.рс Фото: промо

Коментари / 0

Оставите коментар