Čola, Ceca, Hari i Seve u Novu godinu na "pjenu od mora"

Postala je već tradicija da najveći deo regionalnog džet-seta Novu godinu provodi nastupajući u Budvi. Crnogorska metropola turizma ne odustaje od okupljanja najvećih muzičkih imena sa Balkana, pokušavajući svake godine da nadmaši statistiku prethodne i zadrži titulu regionalnog centra novogodišnjih dešavanja.

Zabava 19.12.2019 | 21:15
Čola, Ceca, Hari i Seve u Novu godinu na "pjenu od mora"

Njihov ovogodišnji praznični program traje pet dana, okuplja više od stotinu muzičara među kojima su neki od najaktuelnijih izvođača, ne samo domaćih i regionalnih, već i svetski poznatih. Trg na kome nastupaju jedinstven je koncertni prostor, okružen drevnim zidinama starim više od 2000 godina i na njemu se i ove godine očekuje više desetina hiljada posetilaca. Svi oni, kao retko gde, imaće priliku da uživaju u mnoštvu i raznolikosti muzičkih žanrova. Praksa Budve već godinama je da ponudi svakom ponešto – od popa i roka do klasične muzike i programa za najmlađe među turistima. I pored tradicije koju neguje već više od dve decenije, ne zaboravlja na trendove i novu, mladu publiku. Stoga je od prošle godine na njihovom novogodišnjem repertoaru i elektronska muzika. 

Kombinacijom svih žanrova, spiskom velikih muzičkih imena, sredstvima koja ulažu i činjenicom da Novu godinu dočekuju na „peni od mora“ zadaju ozbiljan domaći zadatak svim gradovima u Crnoj Gori i regionu kada je organizacija ovakvih dešavanja po sredi.

Program na Trgu ove godine počinje 28. decembra. Zvezde večeri biće kultni hrvatski rok sastav „Psihomodo pop“, pre kojih će nastupiti trebinjski rok sastav „Krugovi u žitu“,  „Akademia“ i „Katapult“ iz Bara.

Nedelja, 29. decembar, biće takođe u znaku muzičara iz regiona. Koncert će te večeri održati poznata srpska džez pevačica, Lena Kovačević, a potom i Neno Belan sa bendom iz Hrvatske. Zastave domaćih muzičkih sastava braniće budvanski bend „Refugie Jesus & Apostols“.

Zagrejavanje za novogodišnju noć nastavlja se 30. decembra i to uz nastupe domaćih DJ-eva Stevana Mandića i John K-a. Za finale večeri pobrinuće se svetski poznatih DJ-i Mahmut Orhan i francuski DJ duo „Offenbach“.

Finale nove godine pak do usijanja će dovesti Zdravko Čolić, koji će rekordnu seriju od 6 spektakularno brzo rasprodatih „Arena“, nastaviti 31. decembra upravo u Budvi. Iste večeri, pre njegovih hitova, publika će uživati u nastupima  pevačica Nevene Božović i crnogorskog sastava „The Grupa“.

Tradicionalno, prvi dan Nove godine rezervisan je za koncert klasične muzike. U sredu, 1. januara od 14 sati na Trgu nastupaju renomirana operska imena: Marijana Šovran (sopran), Marko Kalajanović (bariton), Lana Asja Dabović (sopran), Emilija Minić (sopran) i poznati srpski tenor Stevan Karanac. Soliste će i ove godine pratiti Mediteranski revijski orkestar. U večernjim satima će na Trgu prvo zapevati klapa „Assa Voce“ iz Podgorice, a potom će se publika podsetiti poznatih hitova grupe „Hari Mata Hari“ i  Svetlane Cece Ražnatović čijim se koncertom završava petodnevna svetkovina u Budvi.

Osim njih, brojne poznate regionalne muzičke zvezde nastupaju u hotelima duž budvanske rivijere. Među njima su Severina, Neda Ukraden, Haris Džinović, Petar Grašo, Aco Pejović, Tijana Dapčević, i mnogi drugi. Dakle, naše poznate i ovoga puta tokom najuzbudljivijeg dela godine svi putevi vode u Budvu.

Izvor: Svet.rs Foto: promo

Komentari / 0

Ostavite komentar