Мирно окупљање здравствених радника у СА

Мирно окупљање здравствених радника у организацији Синдиката радника у здравству Кантона Сарајево одржано је данас испред зграде Владе Кантона Сарајево.

Босна и Херцеговина 19.12.2019 | 16:09
Мирно окупљање здравствених радника у СА
Из Синдиката наводе да судионици протеста, на миран и достојанствен начин, јавно указују на незадовољство односом Владе КС према области здравства у цјелини посебно према запосленим у Кантону Сарајево и пацијентима. Упозоравају и, како наводе, на обавезу Владе КС да уважава тај синдикат као социјалног партнера.

Предсједник Синдиката прим. др. Едо Селимић казао је новинарима да су данас дошли да би исказали незадовољство, достојанствено сат времена.

- Не очекујемо ништа. Имали су дванаест мјесеци да завршимо социјални дијалог, на обострано задовољство. Идемо даље, тренутно смо у вакуму. И нови кад дођу на власт имат ће исти приступ Синдиката, према њима. Неће бити нимало у бољем положају него су то ови били, а ови су били, као социјални партнери, лоши  - нагласио је.    

Синдикат радника у здравству у Кантону Сарајево у штрајку је од 2. септембра, а прим.др. Селимић истиче да се труде да пацијенти не осјете посљедице четири мјесеца штрајка.

Синдикат радника у здравству Кантона Сарајево организовао је мирно окупљање због непотписивања новог Гранског колективног уговора о правима и обавезама послодаваца и радника у области здравства за подручје Кантона Сарајево.

(Вијести)

Коментари / 7

Оставите коментар
Name

БЛ

19.12.2019 15:30

Имају 3x веће плате него у РС-у и опет се и даље боре да имају јос висе и боље услове,то је то.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Слобода

19.12.2019 15:56

Па ови из сусједне државе федерације се хвале како кс има пола буџета Републике Српске...шта је сад ово?

ОДГОВОРИТЕ
Name

Сарајево

19.12.2019 16:53

Боре се људи за своја права иако имају далеко већу плату него здравствени радници у РС-у.. чисто да ти појасним кад већ питаш

Name

Ре

19.12.2019 17:07

Ништа ти не контас,због чега је то.Објаснио ти је овај испред тебе БЛ.

Name

Тацно тако

19.12.2019 17:10

Имају, али и даље захтијевају висе... Засто би се задовољили са тим, кад мозе висе? То само у РС људима довољно да зиве на хљебу и води и Милетовим пјесмама под сатором...

Name

Рале

19.12.2019 17:38

Нек се угледају на српску. Нек цуте и раде а за паре нек не питају. Паре су за богате, а не за сиротињу.

Name

ре Сарајево

20.12.2019 19:30

Ма људи се дигли,додијале им "високе" плате,ма да ,сигурно И услови рада скоро па саврсени,само тамо у мрској вам РС,замислите не ваља ниста....за вас сигурно И не ваља таман да је идеално,јер вам не ваља РС.

ОДГОВОРИТЕ