Ангела Меркел објавила "рат" Доналду Трампу

Канцеларка Њемачке Ангела Меркел одлучно је реаговала на одлуку америчког Конгреса да усвоји закон који предвиђа увођење санкција "Сјеверном току 2".

Вијести 19.12.2019 | 11:24
Ангела Меркел објавила "рат" Доналду Трампу

Изјава Меркелове се може оцијенити као "објава рата" америчком предсједнику Доналду Трампу, пише њемачки "Билд".

Меркелова је реаговала на одлуку америчког Конгреса "јасном поруком", пише лист, цитирајуц́и канцеларку: "Не видим другу могуц́ност, осим да будемо одлучни током преговора са САД да је неприхватљива пракса екстериторијалних санкција“, преноси "Спутњик".

"Билд" пише да је изјава Меркелове "очигледна објава рата" Трампу и да она нец́е допустити да САД наставе да поткопавају пројекат гасовода који она подржава.

Њемачки таблоид наглашава да, без обзира на покушаје које предузима америчка страна, пројекат у вриједности од око 10 милијарди евра "не може бити заустављен" и ускоро ц́е бити завршен.

Како се наводи у чланку, у овом тренутку је изграђено више од 2.100 километара другог гасовода који пролази кроз Балтичко море. Остало је да се провуче још око 300 километара цијеви.

Аутор чланка не искључује могуц́ност да санкције доведу до успоравања радова, јер ц́е Русија морати да тражи нове специјалне бродове за постављање цијеви по дну Балтичког мора.

(Тањуг)

Коментари / 5

Оставите коментар
Name

Зналац

19.12.2019 11:55

Па Трамп је објавио тихи рат Меркеловој и њеној политици када је досао на власт, тако да ми се цини да је Меркелова добрано закаснила са тим.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Па

19.12.2019 13:23

Меркелова је вец подрзавала Клинтонову, прије долазка Трампа. Јели то требало Меркеловој - Њемацкој влади. Погресног играца су изабрали. Сада Нијемци могу само Меркелову да промијене, да би сарадјивали са Трампом ! Све остало, само отезава услове и сарадњу измедју Њемацке и Америке.

Name

Освит

19.12.2019 12:11

Јос један доказ да су интереси великих изнад и права и закона које су сами донијели. Наиме Европска Унија је донијела ткз.треци енергетски пакет закона у енергетици по којем се није могао градити ни сјеверни ток 1 у садасњој уговорној форми.Користеци свој утицај Њемацка је изузела овај пројекат из надлезности поменутог закона. Медутим блокирала је исти сценарио за Јузни ток,који да је изграден, не би било потребе да се гради сјеверни ток 2 а земље југоистоцне европе би рјесиле своје проблеме у снадбјевању. Инаце да Еу води слозну политику по овом питању далеко би лаксе преговарала са Русијом као највецим извозником гаса и не би дозволила уцјењивацке односе према појединим дрзавама Европе.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Тројо

19.12.2019 14:42

Погресна имигрантска политика А. Меркел је изазвала кризу у Е Унији и одлазак Велике Британије, ојачала је десницу и екстремисте у Европи, Што ће највјероватније довести до њеног распада. А Меркел је добила стабилну Њемачку и европску унију а одлази са власти са Њемачком у рецедији и ЕУ и фази распада.

Name

Меркел

19.12.2019 14:30

Губи битку против Трампа ! Никад лосији односи измедју Њемацке и САД. Нијемци плацају огромне паре Америма (ВW-превара) у Америци. Нијемци вуку конце у ЕУ па јос није досло да Европљани оптузе Нијемце за остету ВW. На целу је Урсула вон дер Леyен, она коци правило.

ОДГОВОРИТЕ