Славни боксер открива како га је Халид преварио за пола милиона марака!

Некадашњи спортиста прича о томе како је својевремено сарађивао с фолк звездом, али да је након тога остао без велике своте новца јер је певач прекршио њихов договор.

Забава 19.12.2019 | 13:15
Славни боксер открива како га је Халид преварио за пола милиона марака!

Антон Анте Јосиповић је легенда југословенског бокса. Освојио је златну олимпијску медаљу у Сиднеју 1984. године, а био је и првак Балкана у полутешкој категорији и све до средине деведесетих професионално се бавио боксом. Углавном, све вести о њему досад биле су из сфере спорта, захваљујући његовим резултатима, али овога пута о Јосиповићу пишемо као још једној жртви коју је преварио певач Халид Муслимовић.

Срели смо се с њим у једном бањалучком кафићу када смо боравили у том граду поводом суђења између Соње Башић и Муслимовића због оптужби да ју је претукао прошле године. Анте је одлучио да нам исприча како је захваљујући фолкеру пре скоро 30 година остао без пола милиона марака.

- Нећу да се мешам у овај случај између Соње и Халида, али верујем јој сваку реч када каже да јој дугује паре јер сам и ја прошао кроз то деведесетих, кад је овде почео рат. Халид је био ожењен Мелином Чивљак, а ја њеном сестром Иреном. Он је мени био менаџер, организовао ми је боксерске мечеве, имао сам поверење у њега. Кад је отворио издавачку кућу „Халикс“, убрзо је овде почео рат, па смо отишли у Беч, нисмо ни могли да се вратимо у Босну - прича нам Јосиповић.

На наговор Муслимовића, Анте је тада уложио око пола милиона марака у опрему за производњу касета и плоча за потребе „Халикса“, с тим да се посао обавља у иностранству. - Такав је договор. Ангажовао сам се да камионом превезем ту опрему у Швајцарску, па нам то нису дозволили на царини и онда смо одлучили да посао радимо у Аустрији. Али Халид је напрасно, без мог пристанка, одлучио да се опрема одвезе у Приједор. Наравно, чим је то стигло у Босну те 1992, одмах је све отишло у ваздух, рат је био у јеку.

Први сусрет између Халида и Анте након овог догађаја десио се тек 2000. године. - Срео сам га у кафани у којој је певао и излупао сам га. То су новине објавиле, па је Халид тужио новинаре, али су они позвали мене да сведочим. Ја одем и кажем: „Јесам, тукао сам га. Новине су објавиле истину“, и Халид изгуби на суду. После тога ми прилази и каже: „Па што си признао, могли смо да наплатимо паре од редакције и да их поделимо“? Ето, такав је то човек - каже нам Јосиповић.

Извор:Курир.рс Фото: Сцреенсхот, Драган Кадић

Коментари / 4

Оставите коментар
Name

Сале

19.12.2019 16:54

"Освојио је златну олимпијску медаљу у Сиднеју 1984. године" ? ххаха Или Је Л.А., У.С.А. ?? хахха

ОДГОВОРИТЕ
Name

Младјо

22.12.2019 11:54

Кад писес несто мало некад несто и процитај,едукуј се. Олимписке игре у Сиднеју су се одрзале 2000 године

ОДГОВОРИТЕ
Name

драган101@гмx.де

22.12.2019 20:36

Па засто не прица ста је радио у Порецу кад је побјегао из Б.Луке

ОДГОВОРИТЕ
Name

Сања

25.12.2019 04:10

Ајде врећица, па може бити стварно сода/ шећер... Ал брате, на оном тањуру се јасно виде трагови од ма шала развлачења...Мада, свако има право да за свој новац узима шта хоће. Човјек се опустио и нека је..?

ОДГОВОРИТЕ