Slavni bokser otkriva kako ga je Halid prevario za pola miliona maraka!

Nekadašnji sportista priča o tome kako je svojevremeno sarađivao s folk zvezdom, ali da je nakon toga ostao bez velike svote novca jer je pevač prekršio njihov dogovor.

Zabava 19.12.2019 | 13:15
Slavni bokser otkriva kako ga je Halid prevario za pola miliona maraka!

Anton Ante Josipović je legenda jugoslovenskog boksa. Osvojio je zlatnu olimpijsku medalju u Sidneju 1984. godine, a bio je i prvak Balkana u poluteškoj kategoriji i sve do sredine devedesetih profesionalno se bavio boksom. Uglavnom, sve vesti o njemu dosad bile su iz sfere sporta, zahvaljujući njegovim rezultatima, ali ovoga puta o Josipoviću pišemo kao još jednoj žrtvi koju je prevario pevač Halid Muslimović.

Sreli smo se s njim u jednom banjalučkom kafiću kada smo boravili u tom gradu povodom suđenja između Sonje Bašić i Muslimovića zbog optužbi da ju je pretukao prošle godine. Ante je odlučio da nam ispriča kako je zahvaljujući folkeru pre skoro 30 godina ostao bez pola miliona maraka.

- Neću da se mešam u ovaj slučaj između Sonje i Halida, ali verujem joj svaku reč kada kaže da joj duguje pare jer sam i ja prošao kroz to devedesetih, kad je ovde počeo rat. Halid je bio oženjen Melinom Čivljak, a ja njenom sestrom Irenom. On je meni bio menadžer, organizovao mi je bokserske mečeve, imao sam poverenje u njega. Kad je otvorio izdavačku kuću „Haliks“, ubrzo je ovde počeo rat, pa smo otišli u Beč, nismo ni mogli da se vratimo u Bosnu - priča nam Josipović.

Na nagovor Muslimovića, Ante je tada uložio oko pola miliona maraka u opremu za proizvodnju kaseta i ploča za potrebe „Haliksa“, s tim da se posao obavlja u inostranstvu. - Takav je dogovor. Angažovao sam se da kamionom prevezem tu opremu u Švajcarsku, pa nam to nisu dozvolili na carini i onda smo odlučili da posao radimo u Austriji. Ali Halid je naprasno, bez mog pristanka, odlučio da se oprema odveze u Prijedor. Naravno, čim je to stiglo u Bosnu te 1992, odmah je sve otišlo u vazduh, rat je bio u jeku.

Prvi susret između Halida i Ante nakon ovog događaja desio se tek 2000. godine. - Sreo sam ga u kafani u kojoj je pevao i izlupao sam ga. To su novine objavile, pa je Halid tužio novinare, ali su oni pozvali mene da svedočim. Ja odem i kažem: „Jesam, tukao sam ga. Novine su objavile istinu“, i Halid izgubi na sudu. Posle toga mi prilazi i kaže: „Pa što si priznao, mogli smo da naplatimo pare od redakcije i da ih podelimo“? Eto, takav je to čovek - kaže nam Josipović.

Izvor:Kurir.rs Foto: Screenshot, Dragan Kadić

Komentari / 4

Ostavite komentar
Name

Sale

19.12.2019 17:54

"Osvojio je zlatnu olimpijsku medalju u Sidneju 1984. godine" ? hhaha Ili Je L.A., U.S.A. ?? hahha

ODGOVORITE
Name

Mladjo

22.12.2019 12:54

Kad pises nesto malo nekad nesto i procitaj,edukuj se. Olimpiske igre u Sidneju su se odrzale 2000 godine

ODGOVORITE
Name

dragan101@gmx.de

22.12.2019 21:36

Pa zasto ne prica sta je radio u Porecu kad je pobjegao iz B.Luke

ODGOVORITE
Name

Sanja

25.12.2019 05:10

Ajde vrećica, pa može biti stvarno soda/ šećer... Al brate, na onom tanjuru se jasno vide tragovi od ma šala razvlačenja...Mada, svako ima pravo da za svoj novac uzima šta hoće. Čovjek se opustio i neka je..😀

ODGOVORITE