"Ко не прође провјеру, неће бити кандидат"

Предсједавајући Савјета министара БиХ Зоран Тегелтија изјавио је након данашњег састанка у Сарајеву са лидером СББ-а Фахрудином Радончићем да нови Савјет министара БиХ треба бити мјесто успјеха и договора, а не, како је рекао, мјесто политичких сукоба.

Босна и Херцеговина 18.12.2019 | 14:40
"Ко не прође провјеру, неће бити кандидат"

"Савјет министара БиХ не треба бити мјесто око које се ломе политичке одлуке него се треба бринути о инвестицијама да долазе у БИХ и да то осјете грађане. Разговарали смо око будућег рада Министарства безбједности.

Изненађен сам око познавања свих елемената око сигурноснг ссистема јер је Радончи радио у том министарству и сигурни смо да ћемо унаприједити рад поготово око миграција. Задовољан сам што сам видио да се наша становишта поклапају у великој мјери када је ријеч о безбједности", казао је Тегелтија.

Одговарајући на питање новинара казао је да Млађана Божовића као кандидата којег је предложио Ненад Нешић из ДНС-а предложио из разлога што није хтио да изгуби његову подршку у Парламенту, јер он није хтио гласати за приједлог ДНС-а Драшка Аћимовића.

"Све што је било до мене је урађено да ДНС изађе са једним ставом. Чак сам и ја организовао састанак, али нажалост до посљедњег трентка смо чекали да доставе један приједлог, но то нису могли. Наш став је да не можемо да губимо подршку од Нешића. Избор предсједавајућег и министара је јако транспарентан. Ту провјеру пролази и Божовић. Само ако не прође провјере он неће моћи бити кандидат", казао је Тегелтија.

Он је казао да је око тога разговарао и са Радончићем, али и са лидером ДФ-а Жељком Комшићем. Тегелтија је рекао да је Комшић изјавио да он неће одлучивати о министрима из реда других народа. Додао је да ће о свему разговарати и са СДА.

"Морамо се држати принципа да само онај ко не прође провјере неће бити министар, а не да једни другима бирамо министре", изјавио је Тегелтија.

Додао је да постоји реална шанса да уколико СИПА заврши посао 23. децембра буде изабран нови састав Савјета министара БиХ, преноси Клиx.

(БН)

Коментари / 7

Оставите коментар
Name

гуз

18.12.2019 14:22

Мора се бити опрезан.Тегелтија мисли да је то РС гдје се министри који су осудјени бирају за минитре,као Дјокиц.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Рад

18.12.2019 14:35

Сто се тице Тегелтијиних министара, они би требали на провјеру у Туњице заједно с њим, наравно.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Гоогл

18.12.2019 14:48

Па нек се Тегелтија провјери КРИМОС...

ОДГОВОРИТЕ
Name

Апсурди

18.12.2019 23:13

Сви ће проћи провјере, без обзира на одређене кривичне пријаве, чак и судске пресуде. Овдје су критерији обрнуто окренути, као и све, то нам је чак вишедеценијски дефаулт живљења, јер је ово евидентно земља апсурда.

Name

Хехе

18.12.2019 16:45

Радончић има плату од 1.1 милион км годишње!6000 км је за њега џепарац...

ОДГОВОРИТЕ
Name

Озна

18.12.2019 18:55

Ха ха чуј топтовјере па оне су про форме ради то сви знају, колико је кандидата прошло у институције БиХ а осуђивани за тешка КД примјер Емир Шкаљо, дрога, крађа возила а сад инспектор у ГПБиХ, треба ли још ишта!? .

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ако ћемо право

19.12.2019 07:39

Од Сипе се добије провјера онаква каква се наручи. Барем ту нема ништа спорно. И не запиње.

ОДГОВОРИТЕ