Трамп критиковао процес његовог опозива

Предсједник САД Доналд Трамп критиковао је процес његовог опозива у писму лидеру демократа Ненси Пелоси и рекао да је она прогласила “отворени рат америчкој демократији”.

Свијет 18.12.2019 | 08:41
Трамп критиковао процес његовог опозива

“Снизили сте цијену значаја веома ружне ријечи – опозив!”, написао је Трамп у писму.

Он се суочава са гласањем о импичменту, односно опозиву, поводом оптужби да је вршио притисак на Украјину ради личне користи.

Уколико опозив буде изгласан у Представничком дому, услиједиће суђење у Сенату, пренио је Би-Би-Си.

Иако нема много шанси да утиче на исход данашњег гласања, Трамп је у писму на шест страница критиковао читав процес и осудио Пелосијеву, предсједника Представничког дома из редова демократа.
Ово је неуобичајена интервенција предсједика, који је до сада покушавао да омете процес импичмента спречавањем да његови кључни сарадници свједоче пред Представничким домом.

Трамп је рекао у писму да му је “одузет основни уставни процес од почетка ове преваре са импичментом”, као и “основна права која му припадају по Уставу, укључујући право да представи доказе”.

Он је додао да су поштенији процес имали оптужени из суђења вјештицама из Салема.

Трамп је раније јавно добио позив од предсједника Комисије за правосуђе Представничког дома да предочи доказе у процесу импичмента, што би омогућило његовом правном тиму да испитује свједоке, али је он то одбио.

Градоначелник Салема Ким Дрискол поручила је Трампу да “научи историју” и рекла да су пресуде у суђењу оптуженима за вјештичарење донесене упркос недостатку доказа, док против предсједника постоје “увјерљиви докази”.

(Срна)

Коментари / 0

Оставите коментар