Пендеш: Програм реформи усаглашен са НАТО-ом

"Ја вјерујем да ће се тај документ доставити нашим партнерима. Прочитала сам га на неки начин. Не тај који се чува, него документ који је претходио - а након тога су га усагласили. Сигурно је документ који предвиђа реформе пет области, које ће побољшати евроатлантске интеграције", поручила је Пендеш.

Босна и Херцеговина 17.12.2019 | 21:04
Пендеш: Програм реформи усаглашен са НАТО-ом

Министрица одбране Марина Пендеш је рекла да је усвојени План реформи БиХ усаглашен са партнерима из НАТО-а у Бриселу.

"Ја вјерујем да ће се тај документ доставити нашим партнерима. Прочитала сам га на неки начин. Не тај који се чува, него документ који је претходио - а након тога су га усагласили. Сигурно је документ који предвиђа реформе пет области, које ће побољшати евроатлантске интеграције", казала је Пендеш Н1.

На посљедњој сједници Савјета министара БиХ, казала је Пендеш, против АНП-а на дневном реду гласао је Мирко Шаровић из СДС-а, односно Савеза за промјене. Рекла је како он представља национални глас унутар Савјета министара - па стога може бити против.

Упитана ко блокира слање АНП-а, она је одговорила:

"Те тезе доприносе спекулацијама и политикантству. Крајње је вријеме да се имплементирају резултати избора и након тога, документ који је усвојен достави у НАТО и да почну реформски процеси, да нови Савјет министара почне с радом", изјавила је.

БиХ треба да тежи да ситгне стандарде земаља које су унутар ЕУ, а то се постиже управо преко реформи.

"Достављање тог документа не значи да ће нас позвати сутра у НАТО. Документ не треба да буде камен спотицања, него камен темељац за равој", поручила је Пендеш у изјави Н1.

(БН)

Коментари / 1

Оставите коментар
Name

раде

18.12.2019 08:23

на није немој да лазете додик то неје прихватијо ми идемо са русијом преко србије до пи..е матер...

ОДГОВОРИТЕ