Pendeš: Program reformi usaglašen sa NATO-om

"Ja vjerujem da će se taj dokument dostaviti našim partnerima. Pročitala sam ga na neki način. Ne taj koji se čuva, nego dokument koji je prethodio - a nakon toga su ga usaglasili. Sigurno je dokument koji predviđa reforme pet oblasti, koje će poboljšati evroatlantske integracije", poručila je Pendeš.

Bosna i Hercegovina 17.12.2019 | 21:04
Pendeš: Program reformi usaglašen sa NATO-om

Ministrica odbrane Marina Pendeš je rekla da je usvojeni Plan reformi BiH usaglašen sa partnerima iz NATO-a u Briselu.

"Ja vjerujem da će se taj dokument dostaviti našim partnerima. Pročitala sam ga na neki način. Ne taj koji se čuva, nego dokument koji je prethodio - a nakon toga su ga usaglasili. Sigurno je dokument koji predviđa reforme pet oblasti, koje će poboljšati evroatlantske integracije", kazala je Pendeš N1.

Na posljednjoj sjednici Savjeta ministara BiH, kazala je Pendeš, protiv ANP-a na dnevnom redu glasao je Mirko Šarović iz SDS-a, odnosno Saveza za promjene. Rekla je kako on predstavlja nacionalni glas unutar Savjeta ministara - pa stoga može biti protiv.

Upitana ko blokira slanje ANP-a, ona je odgovorila:

"Te teze doprinose spekulacijama i politikantstvu. Krajnje je vrijeme da se implementiraju rezultati izbora i nakon toga, dokument koji je usvojen dostavi u NATO i da počnu reformski procesi, da novi Savjet ministara počne s radom", izjavila je.

BiH treba da teži da sitgne standarde zemalja koje su unutar EU, a to se postiže upravo preko reformi.

"Dostavljanje tog dokumenta ne znači da će nas pozvati sutra u NATO. Dokument ne treba da bude kamen spoticanja, nego kamen temeljac za ravoj", poručila je Pendeš u izjavi N1.

(BN)

Komentari / 1

Ostavite komentar
Name

rade

18.12.2019 08:23

na nije nemoj da lazete dodik to neje prihvatijo mi idemo sa rusijom preko srbije do pi..e mater...

ODGOVORITE