"Наше институције подржавају шверц и плагијате?"

Како је могуће да передузећа које је актер преваре везане за извоз пољских јабука у Русију, поново добије лиценцу за рад, упитао је данас Давор Шешић, посланик СДС .

Република Српска 17.12.2019 | 14:03
"Наше институције подржавају шверц и плагијате?"

Он је рекао да се неодузимањем лиценце овом предузећу шаље погрешна порука  привредним сарадницима у иностранству и инвеститорима.

Подсјетио је да је због неодговорног понашања овог предузећа начињена огромна штета угледу земље и домаћој производњи.

„ Да ли је ово преузеће на било који начин кажњено и да ли му је  неко узело лиценцу за рад? Каква се порука шаље оваквим понашањем и да ли то значи да наше институције подржавају плагијат, шверц,  лажно представљање и да ли се на томе треба заснивати наша привреда“, упитао је Шешић у  обраћању у Народној скупштини.

Он је подсјетио да су због неодговорног понашања овог предузећа, домаћи произвођачи јабука могли изгубити руско тржиште.

„Треба занати да је министар спољне трговине БиХ Микро Шаровић уз велике напоре омогућио  извоз воћа и поврћа у Русију. Цијели тај посао је могао бити угрожене због паметњаковића који су мислили да  могу преварити Русију и продавати им пољске јабуке умјесто домаћих“, казао је Шешић.

(БН)

Коментари / 4

Оставите коментар
Name

Боки

17.12.2019 17:24

Зна се добро да тај шверцер јабука има тијесну везу са Додико, његов син!

ОДГОВОРИТЕ
Name

ВИЛИ

17.12.2019 18:07

Мозда би боље било формирати интересне, а не политичке клубове. Да су доктори имали клуб можда стање у здравству неби пало на дно, знајући колико је доктора посланика и боре се за интерес партије, а не професије.

ОДГОВОРИТЕ
Name

ВИЛИ

17.12.2019 18:52

Овај коментар је за женски клуб у НСРС, грешком је дошао овдје.

Name

Пип

17.12.2019 19:19

Ма није само проблем у јабукама,главни пеоблем је УИО и њени упосленици који су само склони корупцији и рекету.Њима уопсте није вазно ста се увози или извози.Уоспте се не гледају посиљке нити приликом уласка нити изласка из земље.Њима је највазнија ствар колико ставити у ђеп и ниста висе.УИО је једно велико зло за подузетнике и ови рекетаси их дођу јако скупо.Све се зна али директор ниста не подузима поготово оних из свог тора и ту све цвијета сто се тице мутних радњи

ОДГОВОРИТЕ