"Naše institucije podržavaju šverc i plagijate?"

Kako je moguće da pereduzeća koje je akter prevare vezane za izvoz poljskih jabuka u Rusiju, ponovo dobije licencu za rad, upitao je danas Davor Šešić, poslanik SDS .

Republika Srpska 17.12.2019 | 14:03
"Naše institucije podržavaju šverc i plagijate?"

On je rekao da se neoduzimanjem licence ovom preduzeću šalje pogrešna poruka  privrednim saradnicima u inostranstvu i investitorima.

Podsjetio je da je zbog neodgovornog ponašanja ovog preduzeća načinjena ogromna šteta ugledu zemlje i domaćoj proizvodnji.

„ Da li je ovo preuzeće na bilo koji način kažnjeno i da li mu je  neko uzelo licencu za rad? Kakva se poruka šalje ovakvim ponašanjem i da li to znači da naše institucije podržavaju plagijat, šverc,  lažno predstavljanje i da li se na tome treba zasnivati naša privreda“, upitao je Šešić u  obraćanju u Narodnoj skupštini.

On je podsjetio da su zbog neodgovornog ponašanja ovog preduzeća, domaći proizvođači jabuka mogli izgubiti rusko tržište.

„Treba zanati da je ministar spoljne trgovine BiH Mikro Šarović uz velike napore omogućio  izvoz voća i povrća u Rusiju. Cijeli taj posao je mogao biti ugrožene zbog pametnjakovića koji su mislili da  mogu prevariti Rusiju i prodavati im poljske jabuke umjesto domaćih“, kazao je Šešić.

(BN)

Komentari / 4

Ostavite komentar
Name

Boki

17.12.2019 17:24

Zna se dobro da taj švercer jabuka ima tijesnu vezu sa Dodiko, njegov sin!

ODGOVORITE
Name

VILI

17.12.2019 18:07

Mozda bi bolje bilo formirati interesne, a ne političke klubove. Da su doktori imali klub možda stanje u zdravstvu nebi palo na dno, znajući koliko je doktora poslanika i bore se za interes partije, a ne profesije.

ODGOVORITE
Name

VILI

17.12.2019 18:52

Ovaj komentar je za ženski klub u NSRS, greškom je došao ovdje.

Name

Pip

17.12.2019 19:19

Ma nije samo problem u jabukama,glavni peoblem je UIO i njeni uposlenici koji su samo skloni korupciji i reketu.Njima uopste nije vazno sta se uvozi ili izvozi.Uospte se ne gledaju posiljke niti prilikom ulaska niti izlaska iz zemlje.Njima je najvaznija stvar koliko staviti u đep i nista vise.UIO je jedno veliko zlo za poduzetnike i ovi reketasi ih dođu jako skupo.Sve se zna ali direktor nista ne poduzima pogotovo onih iz svog tora i tu sve cvijeta sto se tice mutnih radnji

ODGOVORITE