Кемал Монтено добио парк у Сарајеву

Према данашњим одлукама Скупштине Кантона Сарајево, парк код Аустријске куће у сарајевској општини Центар назван је по великану сарајевске и БиХ музичке сцене Кемалу Монтену, а парк код Друге гимназије, између улица Кошевска, Алипашина и Сутјеска од данас носи име великана севдаха Сафета Исовића.

Босна и Херцеговина 17.12.2019 | 13:40
Кемал Монтено добио парк у Сарајеву

Данас су преименовани и дијелови неколико новоградских улица па ће се тако дијелови Паљевске улице у Рељеву звати Улица Источнобосанска и Улица Подрињска.

Дио улице Браће Глухић у  МЗ Забрђе – Доброшевићи назван је по Браћи Брезац, а дио Улице Ахатовачка и Тјеповачки пут носит ће име Рамиза Хрвачића. Дио улице Михаљевска добио је име Улица Мехе Жиге.

Познати босанскохерцеговачки кантаутор Кемал Монтено преминуо је 21. јануара 2015. године у Загребу, усљед компликација након трансплантације бубрега.

У току своје богате каријере кантаутора, Монтено је створио не само властити музички потпис на домаћој забавномузичкој сцени, него је својим пјесмама знао допринијети и успјеху својих колега пјевача-пријатеља.

Сарађивао је с бројним познатим домаћим именима као што су Арсен Дедић, Здравко Чолић, Оливер Драгојевић, Тереза Кесовија, Габи Новак, Махир Палош, Неда Украден, Исмета Крвавац, Дражен Жерић, Паула Јусић и други.

(Независне)

Коментари / 3

Оставите коментар
Name

Никола

17.12.2019 14:37

Легенда је то заслузила.

ОДГОВОРИТЕ
Name

даре

17.12.2019 15:36

Велики цовек

Name

Меги

17.12.2019 17:33

Краљ остаје Краљ

ОДГОВОРИТЕ