Kemal Monteno dobio park u Sarajevu

Prema današnjim odlukama Skupštine Kantona Sarajevo, park kod Austrijske kuće u sarajevskoj opštini Centar nazvan je po velikanu sarajevske i BiH muzičke scene Kemalu Montenu, a park kod Druge gimnazije, između ulica Koševska, Alipašina i Sutjeska od danas nosi ime velikana sevdaha Safeta Isovića.

Bosna i Hercegovina 17.12.2019 | 13:40
Kemal Monteno dobio park u Sarajevu

Danas su preimenovani i dijelovi nekoliko novogradskih ulica pa će se tako dijelovi Paljevske ulice u Reljevu zvati Ulica Istočnobosanska i Ulica Podrinjska.

Dio ulice Braće Gluhić u  MZ Zabrđe – Dobroševići nazvan je po Braći Brezac, a dio Ulice Ahatovačka i Tjepovački put nosit će ime Ramiza Hrvačića. Dio ulice Mihaljevska dobio je ime Ulica Mehe Žige.

Poznati bosanskohercegovački kantautor Kemal Monteno preminuo je 21. januara 2015. godine u Zagrebu, usljed komplikacija nakon transplantacije bubrega.

U toku svoje bogate karijere kantautora, Monteno je stvorio ne samo vlastiti muzički potpis na domaćoj zabavnomuzičkoj sceni, nego je svojim pjesmama znao doprinijeti i uspjehu svojih kolega pjevača-prijatelja.

Sarađivao je s brojnim poznatim domaćim imenima kao što su Arsen Dedić, Zdravko Čolić, Oliver Dragojević, Tereza Kesovija, Gabi Novak, Mahir Paloš, Neda Ukraden, Ismeta Krvavac, Dražen Žerić, Paula Jusić i drugi.

(Nezavisne)

Komentari / 3

Ostavite komentar
Name

Nikola

17.12.2019 15:37

Legenda je to zasluzila.

ODGOVORITE
Name

dare

17.12.2019 16:36

Veliki covek

Name

Megi

17.12.2019 18:33

Kralj ostaje Kralj

ODGOVORITE