Влада РС нема визију како да ријеши проблем

Потпредсједник Народне скупштине Републике Српске Жељка Стојичић рекла је данас да Влада Српске не одустаје од реформских процеса и да су добро дефинисани циљеви Приједлога програма економских реформи од 2020. до 2022. године.

Република Српска 17.12.2019 | 10:33
Влада РС нема визију како да ријеши проблем

"Добро је што су и социјални партнери били укључени у израду овог документа. Пројекција је да ће реална стопа бруто домаћег производа у наредне двије године бити 3,5 односно 3,7 до четири одсто, што је важно", рекла је Стојичићева у Народној скупштини Републике Српске у расправи о Приједлогу програма економских реформи од 2020. до 2022. године.

Она сматра да је потребно смањење стопе доприноса и да Влада Српске ово питање мора ријешити што прије.

Посланик СДС-а у Народној скупштини Српске Недељо Гламочак тврди да Приједлог програма економских реформи од 2020. до 2022. не даје одговор на питање како смањити потрошњу у јавном сектору.

"Нажалост, Влада нема визију како да буду ријешени проблеми у економији, здравству, демографији. Проблем је и што је индустријска производња у константном паду", рекао је Гламочак.

Посланик ПДП-а Љубиша Крунић сматра да је неопходно хитно усвојити закон о поријеклу имовине.

"Овај закон се не би односио само на политичаре. Имамо људе у Републици Српској који уништавају јавна предузећа, за шта кривично не одговарају", рекао је Крунић.