Vlada RS nema viziju kako da riješi problem

Potpredsjednik Narodne skupštine Republike Srpske Željka Stojičić rekla je danas da Vlada Srpske ne odustaje od reformskih procesa i da su dobro definisani ciljevi Prijedloga programa ekonomskih reformi od 2020. do 2022. godine.

Republika Srpska 17.12.2019 | 10:33
Vlada RS nema viziju kako da riješi problem

"Dobro je što su i socijalni partneri bili uključeni u izradu ovog dokumenta. Projekcija je da će realna stopa bruto domaćeg proizvoda u naredne dvije godine biti 3,5 odnosno 3,7 do četiri odsto, što je važno", rekla je Stojičićeva u Narodnoj skupštini Republike Srpske u raspravi o Prijedlogu programa ekonomskih reformi od 2020. do 2022. godine.

Ona smatra da je potrebno smanjenje stope doprinosa i da Vlada Srpske ovo pitanje mora riješiti što prije.

Poslanik SDS-a u Narodnoj skupštini Srpske Nedeljo Glamočak tvrdi da Prijedlog programa ekonomskih reformi od 2020. do 2022. ne daje odgovor na pitanje kako smanjiti potrošnju u javnom sektoru.

"Nažalost, Vlada nema viziju kako da budu riješeni problemi u ekonomiji, zdravstvu, demografiji. Problem je i što je industrijska proizvodnja u konstantnom padu", rekao je Glamočak.

Poslanik PDP-a Ljubiša Krunić smatra da je neophodno hitno usvojiti zakon o porijeklu imovine.

"Ovaj zakon se ne bi odnosio samo na političare. Imamo ljude u Republici Srpskoj koji uništavaju javna preduzeća, za šta krivično ne odgovaraju", rekao je Krunić.

(BN/Srna)

Komentari / 5

Ostavite komentar
Name

XHXH

17.12.2019 10:36

Za sve postoji riješenje, al od njehovog brezoblazluka i pohlepe se ne možemo spasiti jrt to je bolest koja napreduje. Mislim, da im je cilj da rasele stanovništvo. Postoji veoma lako riješenje.

ODGOVORITE
Name

INDUS

17.12.2019 11:27

Kakav razvoj,niko nije došao u skupštinu da poboljša I unapredi život građana,to im nije interesantno.Došli su da sebi napune džepove I razviju privatni biznis,ukradu I otmu još ono malo što je ostalo od ovog sluđenog I zbunjenog naroda.

ODGOVORITE
Name

bošnjak

17.12.2019 14:52

Ima zaduzuj se kroz hartije (mada je to vec znak da lose stojis) dokle ide pa kad ne bude moglo vise bicemo ko grčka.

ODGOVORITE
Name

Boki

17.12.2019 18:12

U vladi treba da su najbolji kadrovi, a kod ovih su najgori tj. podobni, a ne sposobni, mozda pametnijih i nemaju i kako takvi da imaju viziju?

ODGOVORITE
Name

Galeb

19.12.2019 07:06

Svako malo normalan zna da ta kriminalna samozvana vlast nemoze i nezna da resi probleme u RS samo njihovo hapsenja I revolucija moze restiti probleme I osloboditi Narod u RS BIH

ODGOVORITE