Тегелтија данас предлаже име задњег министра

Млађен Божовић има највеће шансе да буде нови министар за људска права и избјеглице БиХ, сазнају Вијести.ба.

Босна и Херцеговина 17.12.2019 | 08:41
Тегелтија данас предлаже име задњег министра

Незванично, исход је ово синоћњег састанка коалиционих партнера из Републике Српске у Бањалуци.

Према нашим сазнањима, Божовић је, као ДНС-ов министарски кандидат из реда осталих, добио подршку СНСД-а, СП-а, Уједињене Српске, као и предсједнице Републике Српске.

Коначну одлуку требало би данас у 11 сати да обзнани предсједавајући Савјета министара БиХ Зоран Тегелтија.

Како сазнајемо, предсједник ДНС-а Марко Павић није одустао од намјере да на министарску функцију постави Драшка Аћимовића.

Но, наши извори тврде да Павић за свој приједлог нема већину у Предсједништву ДНС-а.

Подсјетимо, Тегелтија је потврдио да је јучер током дана добио два писма из ДНС-а у вези са њиховим кандидатом за министра за људска права и избјеглице.

"Моја лична очекивања су била да ћу у току данашњег дана доћи до једног имена, међутим већ у јутарњм часовима стигло је писмо од господина Павића да ДНС остаје код кандидата Драшка Аћимовића и да не треба да се обазирем на причу неколико чланова ДНС-а. Неколико сати послије тога стигло је и писмо од посланика Нешића у којем он констатује да и даље остаје код приједлога господина Божовића, и то је такође његово право и могућност.

Међутим, оно што мене забрињава јесте други дио тог писма које је упутио господин Нешић у којем је експлицитно навео да у случај да кандидат за министра буде господин Аћимовић, да он неће гласати за избор новог Савјета министара", рекао је Тегелтија.

(Агенције)

Коментари / 7

Оставите коментар
Name

Приједор ДНС

17.12.2019 07:52

Ови и уси заврцу..мој Павицу...

ОДГОВОРИТЕ
Name

ДНС ПРИЈЕДОР

17.12.2019 07:56

Пролази Несицев приједлог, а ти Павицу си упропастио све и угрозио цитаву странку, цланство и све сто си радио задњих 20 година само зато сто немас храбрости да ударис саком од сто и урадис конкретан корак који би урадио сваки војсководја, водја или сеф, а слијепо смо те пратили јер смо мислили да си мудрац, медјутим олос и вране око тебе те надмудрисе и види ста ти раде. Вец ти кују за Приједор увелико, а онда је на реду породица.

ОДГОВОРИТЕ
Name

РАЈНА

17.12.2019 08:07

земљо отвори се , човјек који је јавно признао криминал , човјек који је опустошио Републику Српску, човјек који се хвали постигнутим криминалом данас обнаша веома битну функцију , за опстанак државе БИХ. Гдје су сад борци за Босну и Херцеговину, гдје су сад они што неволе РС , гдје су сад они који желе укидање РС , гдје сте људи , зашто дозвољавте да ликови попут Тегелтије и других, одлучују о нашој судбини и судбини наше дјеце. Једна је БИХ , ал кад овај јазавичар заузме функцију, .........

ОДГОВОРИТЕ
Name

Тамо далеко

17.12.2019 09:04

У Француској се народ дигао на протесте са просјечном платом од 2000 евра. Ви у БиХ цркавате од глади и опет ћутите. Не треба вас жалити. И нисте за боље.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Милун

17.12.2019 11:40

Сви ми полако крећемо на запад пола државе је отишло а 2020 ће још бар 100.000 па нек ови који су на власти сами себи буду владари и праве смицалице једни другим на челу са Бајчетом војсковођом.

Name

ирена ловриц

17.12.2019 11:33

Младје Бозовиц, он , министар, погледајте фацу. сједи осудјен си.

ОДГОВОРИТЕ
Name

ТИТО

17.12.2019 14:22

ХОЦЕ ПАВИЦ ПАПКЕ У ДНС ТРАЗИЛИСТЕ САД ГЛЕДАЈТЕ

ОДГОВОРИТЕ