Tegeltija danas predlaže ime zadnjeg ministra

Mlađen Božović ima najveće šanse da bude novi ministar za ljudska prava i izbjeglice BiH, saznaju Vijesti.ba.

Bosna i Hercegovina 17.12.2019 | 08:41
Tegeltija danas predlaže ime zadnjeg ministra

Nezvanično, ishod je ovo sinoćnjeg sastanka koalicionih partnera iz Republike Srpske u Banjaluci.

Prema našim saznanjima, Božović je, kao DNS-ov ministarski kandidat iz reda ostalih, dobio podršku SNSD-a, SP-a, Ujedinjene Srpske, kao i predsjednice Republike Srpske.

Konačnu odluku trebalo bi danas u 11 sati da obznani predsjedavajući Savjeta ministara BiH Zoran Tegeltija.

Kako saznajemo, predsjednik DNS-a Marko Pavić nije odustao od namjere da na ministarsku funkciju postavi Draška Aćimovića.

No, naši izvori tvrde da Pavić za svoj prijedlog nema većinu u Predsjedništvu DNS-a.

Podsjetimo, Tegeltija je potvrdio da je jučer tokom dana dobio dva pisma iz DNS-a u vezi sa njihovim kandidatom za ministra za ljudska prava i izbjeglice.

"Moja lična očekivanja su bila da ću u toku današnjeg dana doći do jednog imena, međutim već u jutarnjm časovima stiglo je pismo od gospodina Pavića da DNS ostaje kod kandidata Draška Aćimovića i da ne treba da se obazirem na priču nekoliko članova DNS-a. Nekoliko sati poslije toga stiglo je i pismo od poslanika Nešića u kojem on konstatuje da i dalje ostaje kod prijedloga gospodina Božovića, i to je takođe njegovo pravo i mogućnost.

Međutim, ono što mene zabrinjava jeste drugi dio tog pisma koje je uputio gospodin Nešić u kojem je eksplicitno naveo da u slučaj da kandidat za ministra bude gospodin Aćimović, da on neće glasati za izbor novog Savjeta ministara", rekao je Tegeltija.

(Agencije)

Komentari / 7

Ostavite komentar
Name

Prijedor DNS

17.12.2019 07:52

Ovi i usi zavrcu..moj Pavicu...

ODGOVORITE
Name

DNS PRIJEDOR

17.12.2019 07:56

Prolazi Nesicev prijedlog, a ti Pavicu si upropastio sve i ugrozio citavu stranku, clanstvo i sve sto si radio zadnjih 20 godina samo zato sto nemas hrabrosti da udaris sakom od sto i uradis konkretan korak koji bi uradio svaki vojskovodja, vodja ili sef, a slijepo smo te pratili jer smo mislili da si mudrac, medjutim olos i vrane oko tebe te nadmudrise i vidi sta ti rade. Vec ti kuju za Prijedor uveliko, a onda je na redu porodica.

ODGOVORITE
Name

RAJNA

17.12.2019 08:07

zemljo otvori se , čovjek koji je javno priznao kriminal , čovjek koji je opustošio Republiku Srpsku, čovjek koji se hvali postignutim kriminalom danas obnaša veoma bitnu funkciju , za opstanak države BIH. Gdje su sad borci za Bosnu i Hercegovinu, gdje su sad oni što nevole RS , gdje su sad oni koji žele ukidanje RS , gdje ste ljudi , zašto dozvoljavte da likovi poput Tegeltije i drugih, odlučuju o našoj sudbini i sudbini naše djece. Jedna je BIH , al kad ovaj jazavičar zauzme funkciju, .........

ODGOVORITE
Name

Tamo daleko

17.12.2019 09:04

U Francuskoj se narod digao na proteste sa prosječnom platom od 2000 evra. Vi u BiH crkavate od gladi i opet ćutite. Ne treba vas žaliti. I niste za bolje.

ODGOVORITE
Name

Milun

17.12.2019 11:40

Svi mi polako krećemo na zapad pola države je otišlo a 2020 će još bar 100.000 pa nek ovi koji su na vlasti sami sebi budu vladari i prave smicalice jedni drugim na čelu sa Bajčetom vojskovođom.

Name

irena lovric

17.12.2019 11:33

Mladje Bozovic, on , ministar, pogledajte facu. sjedi osudjen si.

ODGOVORITE
Name

TITO

17.12.2019 14:22

HOCE PAVIC PAPKE U DNS TRAZILISTE SAD GLEDAJTE

ODGOVORITE