Настављена сједнице НСРС расправом о економским реформама

Посебна сједница Народне скупштине Републике Српске (НСРС) настављена је данас расправом о Приједлогу програма економских реформи Републике Српске за период 2020-2022. година, по хитном поступку.

Република Српска 17.12.2019 | 08:31
Настављена сједнице НСРС расправом о економским реформама

Опозиција је критиковала предложени документ, уз оцјену да је списак лијепих жеља те да не садржи рокове за реализацију наведених мјера.

Из СДС-а су упозорили на дугове у здравству, док је премијер Радован Вишковић рекао да је за наредну годину само за бањалучку болницу, која има највећа дуговања, планирана помоћ од 30 милиона марака.

Посланица ПДП-а Јелена Тривић је нагласила да се проблеми не рјешавају кредитима код међународних финансијских институција, док је њен колега из ДНС-а Душко Ивић оцијенио да је приоритет над приоритетима демографска политика.

Главни циљеви политика Владе Републике Српске за период 2018-2022. година дати су у седам приоритета, међу којима су повећање конкурентности и продуктивности привреде, с циљем повећања плата, те ефикасан укупан јавни сектор, образовни систем и тржиште рада прилагођени потребама привреде, као и побољшање демографске позиције Републике Српске, развој, иновације и дигитална економија, те европске интеграције, регионална и међународна сарадња.

На дневном реду је још шест тачака, међу којима и Приједлог буџета Републике Српске за 2020. годину, по хитном поступку те одлуке о дугорочном и краткорочном задуживању Републике Српске.

(Агенције)

Коментари / 5

Оставите коментар
Name

Бања Лука

17.12.2019 07:56

Па 15година све се своди на исто..ми цемо..мислим на снсд..ово..па цемо ово..а нист конкретно..реално они НЕМАЈУ ВИЗИЈУ..НЕМАЈУ ИЗЛАЗ ИЗ ОВЕ КРИЗЕ..НЕМАЈУ НИ КЕДНО РЈЕСЕЊЕ ЗА НАСТАВАК НЕКОГ НОРМАЛНОГ ПУТА .....САМО ЗНАЈУ ГОВОРИТ ВЕЦ СТАРУ ПРИЦУ И РЈЕЦИ ВЕЦ 15ГОДИНА..РУСИТЕЉИ...ИЗДАЈИЦЕ ...ПРОТИВ РС..ПРОТИВ ОНОГ ..КАО ДА САУ ОНИ БОГОМ ДАТИ..А НИСУ...

ОДГОВОРИТЕ
Name

Никола

17.12.2019 10:28

Они су највећа куга Републике Српске!

Name

Хахахахах

17.12.2019 09:31

Вукане мађијооооо

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ново Рухооо

17.12.2019 11:16

Само да похвалим лијеп дизајн новог портала

ОДГОВОРИТЕ
Name

Приједор

17.12.2019 22:02

Овај Врховац је дно дна, купио све сто је могао од средње сколе, прије магистрирао него дипломирао и то на њиви у Каменици, коцкар, засто се то не провјери него га стављате за директора ИРБ-а. Станивуковић је за њега Тесла.

ОДГОВОРИТЕ