Nastavljena sjednice NSRS raspravom o ekonomskim reformama

Posebna sjednica Narodne skupštine Republike Srpske (NSRS) nastavljena je danas raspravom o Prijedlogu programa ekonomskih reformi Republike Srpske za period 2020-2022. godina, po hitnom postupku.

Republika Srpska 17.12.2019 | 08:31
Nastavljena sjednice NSRS raspravom o ekonomskim reformama

Opozicija je kritikovala predloženi dokument, uz ocjenu da je spisak lijepih želja te da ne sadrži rokove za realizaciju navedenih mjera.

Iz SDS-a su upozorili na dugove u zdravstvu, dok je premijer Radovan Višković rekao da je za narednu godinu samo za banjalučku bolnicu, koja ima najveća dugovanja, planirana pomoć od 30 miliona maraka.

Poslanica PDP-a Jelena Trivić je naglasila da se problemi ne rješavaju kreditima kod međunarodnih finansijskih institucija, dok je njen kolega iz DNS-a Duško Ivić ocijenio da je prioritet nad prioritetima demografska politika.

Glavni ciljevi politika Vlade Republike Srpske za period 2018-2022. godina dati su u sedam prioriteta, među kojima su povećanje konkurentnosti i produktivnosti privrede, s ciljem povećanja plata, te efikasan ukupan javni sektor, obrazovni sistem i tržište rada prilagođeni potrebama privrede, kao i poboljšanje demografske pozicije Republike Srpske, razvoj, inovacije i digitalna ekonomija, te evropske integracije, regionalna i međunarodna saradnja.

Na dnevnom redu je još šest tačaka, među kojima i Prijedlog budžeta Republike Srpske za 2020. godinu, po hitnom postupku te odluke o dugoročnom i kratkoročnom zaduživanju Republike Srpske.

(Agencije)

Komentari / 5

Ostavite komentar
Name

Banja Luka

17.12.2019 07:56

Pa 15godina sve se svodi na isto..mi cemo..mislim na snsd..ovo..pa cemo ovo..a nist konkretno..realno oni NEMAJU VIZIJU..NEMAJU IZLAZ IZ OVE KRIZE..NEMAJU NI KEDNO RJESENJE ZA NASTAVAK NEKOG NORMALNOG PUTA .....SAMO ZNAJU GOVORIT VEC STARU PRICU I RJECI VEC 15GODINA..RUSITELJI...IZDAJICE ...PROTIV RS..PROTIV ONOG ..KAO DA SAU ONI BOGOM DATI..A NISU...

ODGOVORITE
Name

Nikola

17.12.2019 10:28

Oni su najveća kuga Republike Srpske!

Name

Hahahahah

17.12.2019 09:31

Vukane mađijooooo

ODGOVORITE
Name

Novo Ruhooo

17.12.2019 11:16

Samo da pohvalim lijep dizajn novog portala

ODGOVORITE
Name

Prijedor

17.12.2019 22:02

Ovaj Vrhovac je dno dna, kupio sve sto je mogao od srednje skole, prije magistrirao nego diplomirao i to na njivi u Kamenici, kockar, zasto se to ne provjeri nego ga stavljate za direktora IRB-a. Stanivuković je za njega Tesla.

ODGOVORITE