Фикрет Абдић мора поново на суд Хрватске

Врховни суд Хрватске је прихватио жалбу државног адвоката и укинуо ослобађајућу пресуду Жупанијског суда у Ријеци према којој је Фикрет Абдић био ослобођен оптужби за почињено кривично дјело злоупотребе положаја и овлаштења, преноси ХРТ.

 

Регион 16.12.2019 | 21:31
Фикрет Абдић мора поново на суд Хрватске
Абдић и његов син терете се за склапање фиктивних уговора о зајму и споразума о пријеносу права власништва, а укупна почињена штета, према оптужници, износи готово два милиона куна.

а оптужници, Фикрета Абдића теретило се да је 2001. фиктивно посудио Агрокомерцу 600.000 куна, а затим да је, пошто новац није враћен, преузео некретнину компаније, вилу у Волоском вриједну 1,9 милиона куна.

Абдић је у марту 2012. године пуштен на слободу из затвора у Пули, након што је одслужио двије трећине казне, односно десет година и девет мјесеци, на коју је био осуђен због ратног злочина почињеног на подручју Босанске крајине од 1993. до 1995. године и проглашење самозване аутономне покрајине западна Босна.

Жупанијски суд у Карловцу Абдића је 2003. осудио на 20 година затвора, а Врховни суд Хрватске преиначио му је казну на 15 година.

(Агенције)

Коментари / 0

Оставите коментар