Позната имена кандидата СДА за Савјет министара

Предсједништво СДА је поздравило Одлуку Предсједништва БиХ о усвајању Програма реформи чиме је деблокиран и интензивиран НАТО пут Босне и Херцеговине и позвало надлежне институције да убрзају именовање новог сазива Савјета министара БиХ, те проведу договор о слању Програма у Брисел.

Босна и Херцеговина 16.12.2019 | 17:49
Позната имена кандидата СДА за Савјет министара
Предсједништво СДА утврдило је кандидате за позиције у Савјету министара: за министра спољних послова предложена је Бисера Турковић, Незир Пивић предложен је за замјеника министра правде, Неџад Бранковић за замјеника министра комуникација и промета, Џевад Махмутовић за замјеника министра за људска права и избјеглице, те Хазим Ранчић за замјеника министра финансија.

Ово је саопштио предсједник СДА Бакир Изетбеговић на конференцији за новинаре.

Он је рекао да предсједништво СДА се залаже за повећање буџета државних институција које није извршено већ седам година.

- Затражили смо од ХДЗ-а да не дужи даље и да хитно достави име за новог предсједника ФБиХ, како бисмо могли именовати предсједника и два замјеника, јер то је остао и услов за почетак формирања нове структуре Владе ФБиХ - рекао је Изетбеговић.

Када су у питању преговори са ХДЗ-ом у вези са Изборним законом, Предсједништво СДА сматра да је Мостар неопходно издвојити из остатка пакета и ту ствар завршити што прије, преносе Вијести.ба.

- Морамо имати изборе за Мостар у октобру идуће године. Мостар мора остати уједињен град и у њему не смије бити доминације нити једне етничке групе над другима - додао је Изетбеговић.

Како преносе федерални медији, Предсједништво СДА је поздравило Одлуку Предсједништва БиХ о усвајању Програма реформи чиме је деблокиран и интензивиран НАТО пут Босне и Херцеговине и позвало надлежне институције да убрзају именовање новог сазива Савјета министара БиХ, те проведу договор о слању Програма у Брисел.

(БН)

Коментари / 1

Оставите коментар
Name

Милко

16.12.2019 20:34

браво за Милу бакиривца. Плакаце он за Црнадком кад Бисерка засједне у фотељу.

ОДГОВОРИТЕ