Poznata imena kandidata SDA za Savjet ministara

Predsjedništvo SDA je pozdravilo Odluku Predsjedništva BiH o usvajanju Programa reformi čime je deblokiran i intenziviran NATO put Bosne i Hercegovine i pozvalo nadležne institucije da ubrzaju imenovanje novog saziva Savjeta ministara BiH, te provedu dogovor o slanju Programa u Brisel.

Bosna i Hercegovina 16.12.2019 | 17:49
Poznata imena kandidata SDA za Savjet ministara
Predsjedništvo SDA utvrdilo je kandidate za pozicije u Savjetu ministara: za ministra spoljnih poslova predložena je Bisera Turković, Nezir Pivić predložen je za zamjenika ministra pravde, Nedžad Branković za zamjenika ministra komunikacija i prometa, Dževad Mahmutović za zamjenika ministra za ljudska prava i izbjeglice, te Hazim Rančić za zamjenika ministra finansija.

Ovo je saopštio predsjednik SDA Bakir Izetbegović na konferenciji za novinare.

On je rekao da predsjedništvo SDA se zalaže za povećanje budžeta državnih institucija koje nije izvršeno već sedam godina.

- Zatražili smo od HDZ-a da ne duži dalje i da hitno dostavi ime za novog predsjednika FBiH, kako bismo mogli imenovati predsjednika i dva zamjenika, jer to je ostao i uslov za početak formiranja nove strukture Vlade FBiH - rekao je Izetbegović.

Kada su u pitanju pregovori sa HDZ-om u vezi sa Izbornim zakonom, Predsjedništvo SDA smatra da je Mostar neophodno izdvojiti iz ostatka paketa i tu stvar završiti što prije, prenose Vijesti.ba.

- Moramo imati izbore za Mostar u oktobru iduće godine. Mostar mora ostati ujedinjen grad i u njemu ne smije biti dominacije niti jedne etničke grupe nad drugima - dodao je Izetbegović.

Kako prenose federalni mediji, Predsjedništvo SDA je pozdravilo Odluku Predsjedništva BiH o usvajanju Programa reformi čime je deblokiran i intenziviran NATO put Bosne i Hercegovine i pozvalo nadležne institucije da ubrzaju imenovanje novog saziva Savjeta ministara BiH, te provedu dogovor o slanju Programa u Brisel.

(BN)

Komentari / 1

Ostavite komentar
Name

Milko

16.12.2019 21:34

bravo za Milu bakirivca. Plakace on za Crnadkom kad Biserka zasjedne u fotelju.

ODGOVORITE