У зарђалом старом сефу пронашли 24.000 евра!

Компанија за рециклирање отпада из Ипсвича, у Енглеској, требало је у јуну ове године да уништи четири стара сефа на отпаду, али је раднике у једном од сефова дочекало пријатно изнанађење: папрне новчанице и метални новац у укпној вредности од 20. 000 фунти (око 24. 000 евра).

Занимљивости 16.12.2019 | 18:00
У зарђалом старом сефу пронашли 24.000 евра!
Након што је утврђено да није незаконитог порекла, суд је одлучио да компанија може да слободно да располаже новцем, пренели су ББЦ и компанија на свом сајту.

Новац се наводно већ дуже време налазио у трезору, а киша и прљавштина су оставили трага на новчаницама. Поштени налазачи однели су новчанице и неколико врећа металног новца у полицију.



Компанија за рециклажу отпада "Сацкерс Сцрап Метал & Wасте Рецyцлинг" одлучила је да сав новац поклони у добротворне сврхе, те укупну своту подели на два једнака дела између две установе за палијативну негу.

Директор компаније претпоставља да је трезор можда стајао у старој фабричкој згради и да је заборављен приликом рушења.

"Веома смо срећни што су одучили да поделе новац на наше две установе. То је дивно изнанађење пред Божић " саопштила је управа установе за бригу о смртно болесним особама "Света Елизабета", једне од две институције које су добиле донацију.

Извор:Блиц.рс

Коментари / 0

Оставите коментар