U zarđalom starom sefu pronašli 24.000 evra!

Kompanija za recikliranje otpada iz Ipsviča, u Engleskoj, trebalo je u junu ove godine da uništi četiri stara sefa na otpadu, ali je radnike u jednom od sefova dočekalo prijatno iznanađenje: paprne novčanice i metalni novac u ukpnoj vrednosti od 20. 000 funti (oko 24. 000 evra).

Zanimljivosti 16.12.2019 | 18:00
U zarđalom starom sefu pronašli 24.000 evra!
Nakon što je utvrđeno da nije nezakonitog porekla, sud je odlučio da kompanija može da slobodno da raspolaže novcem, preneli su BBC i kompanija na svom sajtu.

Novac se navodno već duže vreme nalazio u trezoru, a kiša i prljavština su ostavili traga na novčanicama. Pošteni nalazači odneli su novčanice i nekoliko vreća metalnog novca u policiju.



Kompanija za reciklažu otpada "Sackers Scrap Metal & Waste Recycling" odlučila je da sav novac pokloni u dobrotvorne svrhe, te ukupnu svotu podeli na dva jednaka dela između dve ustanove za palijativnu negu.

Direktor kompanije pretpostavlja da je trezor možda stajao u staroj fabričkoj zgradi i da je zaboravljen prilikom rušenja.

"Veoma smo srećni što su odučili da podele novac na naše dve ustanove. To je divno iznanađenje pred Božić " saopštila je uprava ustanove za brigu o smrtno bolesnim osobama "Sveta Elizabeta", jedne od dve institucije koje su dobile donaciju.

Izvor:Blic.rs

Komentari / 0

Ostavite komentar