Власник куће провалнику мора платити одштету!

На суду у аустријском Ст. Пöлтену на осам месеци условне казне затвора и новчане казне у износу од 3. 600 евра, осуђен је 66-годишњи мушкарац чију су кућу покушала опљачкати двојица пљачкаша од којих је један Хрват.

Занимљивости 16.12.2019 | 15:48
Власник куће провалнику мора платити одштету!

Провала то јест, инцидент се догодио 18. фебруара ове године у граду Амштетен (нем. Амстеттен). Власник куће је био у својој кући кад су га око 18.15 сати изненадила двојица провалника.

Власник куће одмах је дограбио пиштољ који је био нерегистрован и пуцао у правцу провалника. Том приликом је једног упуцао у ногу. Када су се зачули пуцњи провалници су се дали у бег!

Тако је 66-годишњи власник куће у коју су упали провалници пуцао из пиштоља те ранио 46-годишњег Хрвата провалника, који због озледе није могао бежати, док је други пљачкаш оставио рањеног саучесника и наставио бежати сам.

Сведоци су тада позвали хитну помоћ и наравно, полицију. Како пише "Меинбезирк.ат", 66-годишњак се на суду позивао на самообрану, али му то није много помогло пред судом и судијом

Хрват је због провале у кућу власника осуђен на 40 месеци затвора. Али му је и што је бизарно у овом судском случају, додељена и одштета за претрпљену бол и патњу које му је рањавањем изазвао 66-годишњи власник куће у коју су провалили!.

Тако сад власник куће мора упуцаном Хрвату провалнику да исплатити 2.100 евра одштете.

Случај је изазвао велико негодовање и неверицу на друштвеним мрежама, али и аустријским медијима.

Аустријски портал “ОЕ24″ преноси неколико коментара корисника Фацебоока. “Није ли жалосно да не смете или не можете бранити своју имовину?”, један је од стотине коментара на овај случај.

Други је саркастично предложио провалнику да је најбоље да размисли о провали као заради.

Извор:Занимљивостидана.цом

Коментари / 1

Оставите коментар
Name

велико постење

16.12.2019 15:37

зло радити од зла бранецисе ту гријеха никаквога нема

ОДГОВОРИТЕ