Vlasnik kuće provalniku mora platiti odštetu!

Na sudu u austrijskom St. Pöltenu na osam meseci uslovne kazne zatvora i novčane kazne u iznosu od 3. 600 evra, osuđen je 66-godišnji muškarac čiju su kuću pokušala opljačkati dvojica pljačkaša od kojih je jedan Hrvat.

Zanimljivosti 16.12.2019 | 15:48
Vlasnik kuće provalniku mora platiti odštetu!

Provala to jest, incident se dogodio 18. februara ove godine u gradu Amšteten (nem. Amstetten). Vlasnik kuće je bio u svojoj kući kad su ga oko 18.15 sati iznenadila dvojica provalnika.

Vlasnik kuće odmah je dograbio pištolj koji je bio neregistrovan i pucao u pravcu provalnika. Tom prilikom je jednog upucao u nogu. Kada su se začuli pucnji provalnici su se dali u beg!

Tako je 66-godišnji vlasnik kuće u koju su upali provalnici pucao iz pištolja te ranio 46-godišnjeg Hrvata provalnika, koji zbog ozlede nije mogao bežati, dok je drugi pljačkaš ostavio ranjenog saučesnika i nastavio bežati sam.

Svedoci su tada pozvali hitnu pomoć i naravno, policiju. Kako piše "Meinbezirk.at", 66-godišnjak se na sudu pozivao na samoobranu, ali mu to nije mnogo pomoglo pred sudom i sudijom

Hrvat je zbog provale u kuću vlasnika osuđen na 40 meseci zatvora. Ali mu je i što je bizarno u ovom sudskom slučaju, dodeljena i odšteta za pretrpljenu bol i patnju koje mu je ranjavanjem izazvao 66-godišnji vlasnik kuće u koju su provalili!.

Tako sad vlasnik kuće mora upucanom Hrvatu provalniku da isplatiti 2.100 evra odštete.

Slučaj je izazvao veliko negodovanje i nevericu na društvenim mrežama, ali i austrijskim medijima.

Austrijski portal “OE24″ prenosi nekoliko komentara korisnika Facebooka. “Nije li žalosno da ne smete ili ne možete braniti svoju imovinu?”, jedan je od stotine komentara na ovaj slučaj.

Drugi je sarkastično predložio provalniku da je najbolje da razmisli o provali kao zaradi.

Izvor:Zanimljivostidana.com

Komentari / 1

Ostavite komentar
Name

veliko postenje

16.12.2019 15:37

zlo raditi od zla branecise tu grijeha nikakvoga nema

ODGOVORITE