Познат идентитет ухапшених у Федерацији БиХ

- Шест особа ухапшено је и биће приведено у просторије Федералне управе полиције (ФУП) у оквиру данашње акције "Мемори", саопштено је из ФУП-а.

Босна и Херцеговина 16.12.2019 | 15:12
Познат идентитет ухапшених у Федерацији БиХ
Ухапшени су осумњичени за удруживање ради вршења кривичног дјела и злоупотребу положаја или овлаштења.

Како је наведено у саопштењу, полицијски службеници претресали су од раних јутарњих часова 11 локација у Кантону Сарајево, Херцеговачко-неретванском кантону и Тузланском кантону.

Претресени су објекти које користе осумњичене особе Ј. М. (52), С. Ј. (41), С. Н. (32), М. Ш. (28), Ш. Б.(33) и М. К. Д. (30).

"Ј.М. је осумњичен да јеод јула 2017.године до данас, организовао групу људи у оквиру Удружења "Босански музеј сјећања" у склопу којег дјелују Музеј злочина против човјечности и геноцида у Сарајеву и Мостару, а у намјери да себи и другима прибаве протуправну имовинску корист, на начин да су током наведеног периода континуирано вршили продају кривотворених карта, а да су новац од продаје истих задржвали за себе", наведено је у саопштењу ФУП-а.

Како се додаје, приликом претреса пронађени су и привремено одузети предмети који потичу или се доводе у везу са наведеним кривичним дјелима.

Из ФУП-а наводе да се настављају активности на реализацији ове оперативне акције.

"Аваз" наводи да је међу приведенима и Јасмин Мешковић, предсједник Савеза логораша БиХ.

Како преноси ухапшени су и Сенад Јусуфбеговић, челник Музеја злочина против човјечности и геноцида у Сарајеву, али и кустосица музеја у Мостару Менвирса Кметаш-Демић.

Према незваничним сазнањима "Аваза", Мешковића је за криминал пријавио син Мирза Мешковић, а ради се о кривичном дјелу продаја кривотворених карата. Јасмин Мешковић, који је организатор, и Јусуфбеговић, координатор ових незаконитости, остварили су већу имовинску корист и куповали су разне некретнине.

(Независне)

Коментари / 2

Оставите коментар
Name

Сабан

16.12.2019 15:20

А тек кад се поцне хапсит по сребреници колико је пара стигло могло смо изградит други Абудаби

ОДГОВОРИТЕ
Name

Сакиб

16.12.2019 15:24

Надамо се да це И Бакир И Мунира да полазе рацуне

ОДГОВОРИТЕ