Радончић кандидат за министра безбједности БиХ

Предсједник Савеза за бољу будућност БиХ Фахрудин Радончић данас је званично потврдио да СББ улази у власт заједно са СДА и ДФ-ом и да ће он бити кандидат за министра безбједности БиХ.

Босна и Херцеговина 16.12.2019 | 13:00
Радончић кандидат за министра безбједности БиХ
Он је након сједнице Предсједништва СББ потврдио опредјељење те странке да са СДА и ДФ-ом крену и у рушење Владе Кантона Сарајево, односно састављање нове с премијером Мариом Ненадићем на челу, преноси Клиx.

– Комшић, Изетбеговић и ја смо процијенили да је заиста тешка ситуација у БиХ и да се треба понашати одговорно. Имате ситуацију у којој се Хрватска и Србија такмиче у наоружању, да неко мигранте у огромном броју шаље у ову земљу. У таквој ситуацији оставити Бошњаке без мининално јединства и без оног што се зове грађански концепт господина Комшића, за нас је било недоговорно – казао је Радончић.

Говорећи о ранијим сукобима са СДА, Радончић је рекао да “ако је ко патио од злоупотреба СДА, то сам био ја”. Одговорио је и на прозивке лидера Народа и правде Елмедина Конаковића. 

– Конаковић је рекао да немамо довољно руку. Онда се питам зашто толика нервоза. Зашто Конаковић и друга господа толико јавно кукају, проблематизују ту ствар? Зашто Дамир иступа ако су сигурни да немамо већину? Да су сигурни, рекли би шта нас брига шта договарају Изетбеговић, Радончић и Комшић, ми настављамо да купујемо хеликоптере – рекао је Радончић.

Потврдио је информацију да је потпредсједник странке Дамир Арнаут поднио оставку на ову функцију.

– Он је на компензацију ушао у Парламент са 4.000 гласова и нема легитимитет на примјер Дениса Звиздића са 40.000 гласова, нити Исмира Јуске са 10.000 гласова. Гласачи нису изабрали Арнаута у Парламент, него га је странка делегирала – казао је Радончић додавши да му је Арнаут рекао да остаје члан СББ-а.

Радончић је препричао како је му је Арнаут рекао да се јуче састао с америчким и британским амбасадором у Сарајеву, који су поручили да СББ не би требао да руши Владу КС. Радончић је нагласио да не вјерује у ову причу, односно да су се амбасадори тих земаља сусрели с Арнаутом, наводећи да су то озбиљни људи који се не мијешају у политичке односе и коалиције у БиХ.

(Клиx)

Коментари / 2

Оставите коментар
Name

Саса

16.12.2019 18:33

Сад су баке човић и рудоња сигурни.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ре

17.12.2019 11:19

Бас тако цовјек ради навелико са дрогом и министар безбједности ма дај народе нема нама без куке и мотике боље сутра