ДНС-ова копља се ломе око избора Аћимовића

Након што је предсједавајући Савјета министара БиХ Зоран Тегелтија обавио консултације са свим политичким партијама, познати су сви кандидати за министре и њихове замјенике у новом сазиву највишег извршног органа на нивоу БиХ.

Босна и Херцеговина 16.12.2019 | 12:22
ДНС-ова копља се ломе око избора Аћимовића
Расподјела министарских фотеља извршена је у складу са августовским договором лидера СНСД-а Милорада Додика, СДА Бакира Изетбеговића и ХДЗ-а БиХ Драгана Човића.

Подјела у ДНС-у: Аћимовић или Божовић

Једина непознаница је ко ће у овом мандату обнашати функцију министра за људска права и избјеглице БиХ, који, у складу са договором, мора бити из реда осталих из РС. СНСД је ово министарство препустио ДНС-у, који се суочен са унутарстраначким турбуленцијама због неслагања о кандидату за министарску функцију.

Предсједник ове странке Марко Павић предложио је Драшка Аћимовића, који се изјашњава као Италијан, док се дио ДНС-овог чланства, предвођен страначким потпредсједником Ненадом Нешићем, оштро супротставља овим приједлогу и на поменуту функцију кандидовао је Млађена Божовића.

"Нема разлога да ту ишта мијењамо", поручује Павић. 

С друге стране, најгласнији Божовићев заговорник, потпредсједник ДНС-а Нешић у разговору за Вијести.ба каже да Аћимовић не може достојанствено представљати РС у новом сазиву Савјета министара БиХ.

"Уопште не знамо гдје тај човјек живи, које је вјере и које је нације. Други разлог због којег га не можемо подржати јесте то што је био члан СДП-а БиХ, а познато је да је политика СДП-а унитарна БиХ, што је неприхватљиво за нас из РС, за народ из којег долазим", наводи Нешић.

И он стоји иза свог приједлога, те тврди како у томе има подршку широм РС, како од чланова ДНС-а, тако и обичних грађана.

"Марка Павића изразито цијеним и поштујем као предсједника странке. Чак га, на неки начин, волим као другог оца. Но, овај пут је погријешио. Људски је гријешити, нико од нас није безгрешан. Сматрам да ће увидјети своју грешку и подржати правог кандидата ДНС-а - Млађена Божовића", рекао је између осталог Нешић. 

Нови предсједавајући Савјета министара БиХ очекује да до понедјељка ДНС утврди јединствен приједлог за кандидата из реда осталих, који би укључивао и став Нешића, који једини у Парламенту БиХ има право гласа.

"У понедјељак је дошао приједлог из ДНС-а за господина Аћимовића, а у петак смо добили још један приједлог који је потписао члан ДНС-а и једини посланик те странке у Парламенту БиХ Ненад Нешић, што мене, као предсједавајућег, доводи у врло неугодну ситуацију", поручио је Тегелтија.

(Вијести.ба)

Коментари / 7

Оставите коментар
Name

Илидзанци

16.12.2019 11:39

Тинторети је заврсио политицку каријеру хахаха

ОДГОВОРИТЕ
Name

МИКО

16.12.2019 14:27

Ја не могу да вјерујем да неко озбиљан може Божовића предложити за неку функцију! Ко га иоле зна зна о чему пишем!

Name

масала

16.12.2019 14:25

Несицу,Бозовиц и тацка !!!Марка сад имаш у шаху и ко зна кад висе,само јако !!!

ОДГОВОРИТЕ
Name

Милун

16.12.2019 14:55

Марко ће га одашовит а то је и заслужио.

Name

ре мико

16.12.2019 16:51

Очито да од љубоморе и не видиш шта пишеш.???Ајде кажи шта је то лоше Бозовиц урадио а добро Ацимовиц али добро размисли !!!!

Name

Мико

16.12.2019 17:40

Примјереније би било питање: шта је добро урадио? Одговор је НИШТА! Јер он има искривљен систем вриједности, све је дозвољено..... Узимао на сваком пројекту у Фонду и то бахато, нескривено и безобразно..... И сад је Црногорац из неког села код Трнова????

Name

ре мико

16.12.2019 21:00

Немој висе Мико убице те љубомора...Не рече ништа о Аћимовићу ,јер се нема шта реци,једино си у праву кад ћутиш за Драшка,све остало је лаж..Имаш ослобадјајуцу пресуду суда бих у предмету Бозовиц,шта даље реци,већ чувај срце Мико...

ОДГОВОРИТЕ