Игор Црнадак у Дохи: Свијету треба јака ЕУ

Министар спољних послова БиХ Игор Црнадак учествује у раду „Доха Форума 2019“ који се данас одржава у главном граду Катара.

Босна и Херцеговина 14.12.2019 | 17:44
Игор Црнадак у Дохи: Свијету треба јака ЕУ
Форум, на којем учествује преко 3000 званица, међу којима и десет предсједника и премијера, те бројни свјетски министри, јутрос је свечано отворио катарски емир.

Министар Црнадак учествовао је на специјалном панелу посвећеном будућности Европе и значају Европске уније, као и њеном ширењу на Западни Балкан.

Током излагања, министар је истакао да свијету треба јака Европска унија, која је утицајан стратешки играч и ефикасно рјешава проблеме, и унутрашње и спољне. Он је нагласио да је европска будућност животно питање и за БиХ и за остатак Западног Балкана, те да је потребно да ЕУ ради на снажнијем привлачењу нашег региона.



„Ово што смо до сада имали је преспоро и једини ефикасан начин је да ЕУ тражи достизање европских стандарда и критеријума и у домаћим институцијама у најкраћем року, стављајући у први план оно што је битно за грађане, а не оно што је добро за политичаре“, рекао је министар Црнадак.

На крају, током разговора са представницима катарских медија, министар је позвао представнике свих земаља учесница Форума и међународних компанија да буду више присутни у БиХ и региону са новим инвестицијама и пројектима. Он је позвао и држављане Катара да током ове зиме што више искористе директну авио линију Доха-Сарајево и посјете Јахорину, Бјелашницу и друге зимске центре у Републици Српској и БиХ.



Прије почетка Форума министар Црнадак је разговарао и са турским министром иностраних послова Мевлутом Чавушоглуом.

Учешће на „Доха Форуму 2019“ министар завршава присуством свечаној вечери код катарског емира Тамима бин Хамада Ал Танија.

(БН)

Коментари / 0

Оставите коментар