Igor Crnadak u Dohi: Svijetu treba jaka EU

Ministar spoljnih poslova BiH Igor Crnadak učestvuje u radu „Doha Foruma 2019“ koji se danas održava u glavnom gradu Katara.

Bosna i Hercegovina 14.12.2019 | 17:44
Igor Crnadak u Dohi: Svijetu treba jaka EU
Forum, na kojem učestvuje preko 3000 zvanica, među kojima i deset predsjednika i premijera, te brojni svjetski ministri, jutros je svečano otvorio katarski emir.

Ministar Crnadak učestvovao je na specijalnom panelu posvećenom budućnosti Evrope i značaju Evropske unije, kao i njenom širenju na Zapadni Balkan.

Tokom izlaganja, ministar je istakao da svijetu treba jaka Evropska unija, koja je uticajan strateški igrač i efikasno rješava probleme, i unutrašnje i spoljne. On je naglasio da je evropska budućnost životno pitanje i za BiH i za ostatak Zapadnog Balkana, te da je potrebno da EU radi na snažnijem privlačenju našeg regiona.„Ovo što smo do sada imali je presporo i jedini efikasan način je da EU traži dostizanje evropskih standarda i kriterijuma i u domaćim institucijama u najkraćem roku, stavljajući u prvi plan ono što je bitno za građane, a ne ono što je dobro za političare“, rekao je ministar Crnadak.

Na kraju, tokom razgovora sa predstavnicima katarskih medija, ministar je pozvao predstavnike svih zemalja učesnica Foruma i međunarodnih kompanija da budu više prisutni u BiH i regionu sa novim investicijama i projektima. On je pozvao i državljane Katara da tokom ove zime što više iskoriste direktnu avio liniju Doha-Sarajevo i posjete Jahorinu, Bjelašnicu i druge zimske centre u Republici Srpskoj i BiH.Prije početka Foruma ministar Crnadak je razgovarao i sa turskim ministrom inostranih poslova Mevlutom Čavušogluom.

Učešće na „Doha Forumu 2019“ ministar završava prisustvom svečanoj večeri kod katarskog emira Tamima bin Hamada Al Tanija.

(BN)

Komentari / 0

Ostavite komentar