Требиње: Одлуком суда Шапурић се враћа на посао

Смијењени потпредсједник Скупштине града (СГ) Требиња Бојан Шапурић мора се вратити на ову функцију у року од 30 дана, пресудио је крајем новембра Окружни суд у Требињу, а данас објелоданили Шапурић и његов адвокат.

Република Српска 13.12.2019 | 17:17
Требиње: Одлуком суда Шапурић се враћа на посао
Шапурићев адвокат Мира Вучинић је истакла да су и очекивали да ће Суд оспорити акте о његовом разрјешењу, на шта се и односила тужба коју је поднио Окружном суду.

"Ова пресуда практично значи да се Бојан Шапурић све ово вријеме има сматрати потпредсједником Скупштине града, чиме се потврдило и наше мишљење да су акти против којих смо поднијели нашу тужбу - били у ствари акти политичког карактера", навела је Вучинићева.

Шапурић је навео да се у протеклих пола године, колико има да је разријешен функције потпредсједника, није оглашавао управо због тужбе.

"Желио сам само да им дам до знања да нису радили у складу са законом, већ је скупштинска већина одлуку донијела напречац и ад хоц, јер су прекршени Закон о функционерима, Закон о локалној самоуправи и Пословник Скупштине града Требиња", истакао је Шапурић, који је члан ДНС-а, наводећи да немају законско упориште наводи из образложања о његовој смјени.

Он тврди да је његова смјена имала политичку позадину, јер он није желио подржати одлуку да се град поново задужи за око 5,5 милиона.

Шапурић се по разрјешењу вратио на своје раније радно мјесто у "Електропривреду РС".

Предсједник Скупштине града Требиња Драгослав Бањак у петак није имао коментар на ову судску одлуку јер је још нису добили.

Ни Мијат Шаровић, одборник Уједињене Српске, који је именован на Шапурићево мјесто, није имао никакав коментар на пресуду из истог разлога.



(БН/Независне)

Коментари / 0

Оставите коментар