Trebinje: Odlukom suda Šapurić se vraća na posao

Smijenjeni potpredsjednik Skupštine grada (SG) Trebinja Bojan Šapurić mora se vratiti na ovu funkciju u roku od 30 dana, presudio je krajem novembra Okružni sud u Trebinju, a danas objelodanili Šapurić i njegov advokat.

Republika Srpska 13.12.2019 | 17:17
Trebinje: Odlukom suda Šapurić se vraća na posao
Šapurićev advokat Mira Vučinić je istakla da su i očekivali da će Sud osporiti akte o njegovom razrješenju, na šta se i odnosila tužba koju je podnio Okružnom sudu.

"Ova presuda praktično znači da se Bojan Šapurić sve ovo vrijeme ima smatrati potpredsjednikom Skupštine grada, čime se potvrdilo i naše mišljenje da su akti protiv kojih smo podnijeli našu tužbu - bili u stvari akti političkog karaktera", navela je Vučinićeva.

Šapurić je naveo da se u proteklih pola godine, koliko ima da je razriješen funkcije potpredsjednika, nije oglašavao upravo zbog tužbe.

"Želio sam samo da im dam do znanja da nisu radili u skladu sa zakonom, već je skupštinska većina odluku donijela naprečac i ad hoc, jer su prekršeni Zakon o funkcionerima, Zakon o lokalnoj samoupravi i Poslovnik Skupštine grada Trebinja", istakao je Šapurić, koji je član DNS-a, navodeći da nemaju zakonsko uporište navodi iz obrazložanja o njegovoj smjeni.

On tvrdi da je njegova smjena imala političku pozadinu, jer on nije želio podržati odluku da se grad ponovo zaduži za oko 5,5 miliona.

Šapurić se po razrješenju vratio na svoje ranije radno mjesto u "Elektroprivredu RS".

Predsjednik Skupštine grada Trebinja Dragoslav Banjak u petak nije imao komentar na ovu sudsku odluku jer je još nisu dobili.

Ni Mijat Šarović, odbornik Ujedinjene Srpske, koji je imenovan na Šapurićevo mjesto, nije imao nikakav komentar na presudu iz istog razloga.



(BN/Nezavisne)

Komentari / 0

Ostavite komentar