Вишковић открио економске мјере привредницима

Предсједник Владе Републике Српске Радован Вишковић представио је данас представницима Привредне коморе и Уније удружења послодаваца Приједлог програма економских реформи за период 2020 - 2022. и Приједлог буџета за наредну годину.

Република Српска 13.12.2019 | 14:33
Вишковић открио економске мјере привредницима
Представници Привредне коморе кажу да су дефинисани кључни проблеми као што је недостатак квалификоване радне снаге и конкурентност привреде.

Зато привредници траже средства из буџета за технолошки развој предузећа у Републици Српској.

Представници пословне заједнице поздрављају издвајање средстава за раст плата и смањење стопе за незапослености,  међутим траже да коначно дође до поправљања стања у здравству и јавним предузећима.

Премијер Републике Српске је обећао 30 милиона марака за помоћ реалном сектору по различитим основама. Каже да је препознао који су то проблеми који угрожавају бољу продуктивност и конкурентсност привреде.

Вишковић је обећао да ће повећати средства намијењена за технолошки развој привреде, а најавио је да од сљедеће године према ранијем договору Фонд за дјечију заштиту на себе у потпуности преузима породиљско боловање и додатне мјере за помоћ привреди као што је боља заштита домаће производње.



БН ТВ

Коментари / 3

Оставите коментар
Name

Др.Дабић

13.12.2019 13:43

Не мора он давати паре, нека само ограничи увоз производа који се производе у РС нпр. месо, млијеко, пшеница и видјеће како ће се стање поправити.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Тодо

13.12.2019 16:57

Баш је фаца ...

ОДГОВОРИТЕ
Name

Боки

14.12.2019 13:16

Е, мој рудар, ти и твоја економија. Можда би ти нешто и урадио, али када неби ишао по мишљење код додика, а овако НИШТА, треба ли рећи још нешто.

ОДГОВОРИТЕ