Višković otkrio ekonomske mjere privrednicima

Predsjednik Vlade Republike Srpske Radovan Višković predstavio je danas predstavnicima Privredne komore i Unije udruženja poslodavaca Prijedlog programa ekonomskih reformi za period 2020 - 2022. i Prijedlog budžeta za narednu godinu.

Republika Srpska 13.12.2019 | 14:33
Višković otkrio ekonomske mjere privrednicima
Predstavnici Privredne komore kažu da su definisani ključni problemi kao što je nedostatak kvalifikovane radne snage i konkurentnost privrede.

Zato privrednici traže sredstva iz budžeta za tehnološki razvoj preduzeća u Republici Srpskoj.

Predstavnici poslovne zajednice pozdravljaju izdvajanje sredstava za rast plata i smanjenje stope za nezaposlenosti,  međutim traže da konačno dođe do popravljanja stanja u zdravstvu i javnim preduzećima.

Premijer Republike Srpske je obećao 30 miliona maraka za pomoć realnom sektoru po različitim osnovama. Kaže da je prepoznao koji su to problemi koji ugrožavaju bolju produktivnost i konkurentsnost privrede.

Višković je obećao da će povećati sredstva namijenjena za tehnološki razvoj privrede, a najavio je da od sljedeće godine prema ranijem dogovoru Fond za dječiju zaštitu na sebe u potpunosti preuzima porodiljsko bolovanje i dodatne mjere za pomoć privredi kao što je bolja zaštita domaće proizvodnje.



BN TV

Komentari / 3

Ostavite komentar
Name

Др.Дабић

13.12.2019 13:43

Не мора он давати паре, нека само ограничи увоз производа који се производе у РС нпр. месо, млијеко, пшеница и видјеће како ће се стање поправити.

ODGOVORITE
Name

Todo

13.12.2019 16:57

Baš je faca ...

ODGOVORITE
Name

Boki

14.12.2019 13:16

E, moj rudar, ti i tvoja ekonomija. Možda bi ti nešto i uradio, ali kada nebi išao po mišljenje kod dodika, a ovako NIŠTA, treba li reći još nešto.

ODGOVORITE