Програм реформи проглашен "изузетком" од објављивања јавности

Предсједништво БиХ је одбило да поступи по Закону о слободи приступа информацијама и Транспаренси интернешенелу БиХ достави Програм реформи.  

Република Српска 13.12.2019 | 13:36
Програм реформи проглашен "изузетком" од објављивања јавности
– ТИ БиХ сматра да је оваква одлука Предсједништва БиХ потпуно незаконита, те ће искористити сва расположива правна средства у циљу њеног јавног објављивања – навели су из удружења.

Секретаријат Предсједништва БиХ је у обраложењу навео да је Програм реформи прогласио изузетком у смислу објаве информација. Према њиховом мишљењу, објава Програма реформи могла би да угрози договор из Предсједништва БиХ који гласи да ће документ да буде послат у НАТО путем Сталне мисије БиХ, у року од једног дана након што Представнички дом БиХ потврди именовање предсједавајућег и министара Савјета министара БиХ.

– Дакле, странка се одбија ради спрјечавања могућности реализације одлуке значајне за интерес јавног органа и других повезаних институција. Објављивањем ове информације би се могла осујетити сврха поступка и објављивање је противно интересу Предсједништва БиХ и других укључених институција из поменуте одлуке – наводи се у рјешењу.

(Српскаинфо) 
 

Коментари / 5

Оставите коментар
Name

гуз

13.12.2019 12:49

Огромном вецином то тразе Срби,види се колико вјерују свом идолу,Милету.

ОДГОВОРИТЕ
Name

ИСТИНА

13.12.2019 12:50

МА СВЕ ЈЕ ТО ОДАВНО ДОГОВОРЕНО. СТА СЕ ОНИ ПИТАЈУ? НИСТА. ОНИ СУ САМО НАПРАВИЛИ ПРЕСТАВЕ ЗА СВОЈЕ ГЛАСАЦЕ ПАР МЈЕСЕЦИ. ДАВНО БИ ОНИ БИЛИ СМИЈЕЊЕНИ ДА НИСУ ЊИХОВИ ИГРАЦИ. ОНИ РАДЕ КАКО ЗАПАД КАЗЕ.

ОДГОВОРИТЕ
Name

куку нама са нама

13.12.2019 12:52

Хаха,па да ли је то могуце..у њему писе да це се мигранти населити у БХ,након сто се политицари склоне у друге земље....једино то мозе бити од интереса...Стварно је ово дно од народа,ако не одреагује

ОДГОВОРИТЕ
Name

мислим

13.12.2019 14:50

Овај народ висе не реагује фактицки је мртав.

Name

Лука

14.12.2019 00:42

Који народ. Ми непостојимо постоји само Додо.