Program reformi proglašen "izuzetkom" od objavljivanja javnosti

Predsjedništvo BiH je odbilo da postupi po Zakonu o slobodi pristupa informacijama i Transparensi internešenelu BiH dostavi Program reformi.  

Republika Srpska 13.12.2019 | 13:36
Program reformi proglašen "izuzetkom" od objavljivanja javnosti
– TI BiH smatra da je ovakva odluka Predsjedništva BiH potpuno nezakonita, te će iskoristiti sva raspoloživa pravna sredstva u cilju njenog javnog objavljivanja – naveli su iz udruženja.

Sekretarijat Predsjedništva BiH je u obraloženju naveo da je Program reformi proglasio izuzetkom u smislu objave informacija. Prema njihovom mišljenju, objava Programa reformi mogla bi da ugrozi dogovor iz Predsjedništva BiH koji glasi da će dokument da bude poslat u NATO putem Stalne misije BiH, u roku od jednog dana nakon što Predstavnički dom BiH potvrdi imenovanje predsjedavajućeg i ministara Savjeta ministara BiH.

– Dakle, stranka se odbija radi sprječavanja mogućnosti realizacije odluke značajne za interes javnog organa i drugih povezanih institucija. Objavljivanjem ove informacije bi se mogla osujetiti svrha postupka i objavljivanje je protivno interesu Predsjedništva BiH i drugih uključenih institucija iz pomenute odluke – navodi se u rješenju.

(Srpskainfo) 
 

Komentari / 5

Ostavite komentar
Name

guz

13.12.2019 12:49

Ogromnom vecinom to traze Srbi,vidi se koliko vjeruju svom idolu,Miletu.

ODGOVORITE
Name

ISTINA

13.12.2019 12:50

MA SVE JE TO ODAVNO DOGOVORENO. STA SE ONI PITAJU? NISTA. ONI SU SAMO NAPRAVILI PRESTAVE ZA SVOJE GLASACE PAR MJESECI. DAVNO BI ONI BILI SMIJENJENI DA NISU NJIHOVI IGRACI. ONI RADE KAKO ZAPAD KAZE.

ODGOVORITE
Name

kuku nama sa nama

13.12.2019 12:52

Haha,pa da li je to moguce..u njemu pise da ce se migranti naseliti u BH,nakon sto se politicari sklone u druge zemlje....jedino to moze biti od interesa...Stvarno je ovo dno od naroda,ako ne odreaguje

ODGOVORITE
Name

mislim

13.12.2019 14:50

Ovaj narod vise ne reaguje fakticki je mrtav.

Name

Luka

14.12.2019 00:42

Koji narod. Mi nepostojimo postoji samo Dodo.