СДА, СББ и ДФ договорили власт на свим нивоима

Састанак између предсједника СДА, СББ-а и ДФ-а Бакира Изетбеговића, Фахрудина Радончића и Жељка Комшића одржан је јутрос у Сарајеву.

Босна и Херцеговина 13.12.2019 | 11:32
СДА, СББ и ДФ договорили власт на свим нивоима
Послије састанка тројица лидера су истакла задовољство одржаним састанком.

"Од државе преко федерације до кантона, укључујући и Кантон Сарајево. СДА је задовољна споразумом. У Вијећу министара смо подијелии министарства онако како је то од раније познато. Замјеничка мјеста ће преузети СДА. Позивамо господина Човића и ХДЗ да отвори процес реконструирања и формирања Владе ФБиХ предлагањем предсједника ФБиХ", изјавио је Бакир Изетбеговић након састанка.

Изетбеговић каже да ће се договорити о избору премијера КС, те додао да нови премијер КС не би требао бити страначки и да ће бити заједнички кандидат СДА, СББ-а и ДФ-а.

Навео је да ће СДА добити седам министарских мјеста, СББ три и два ДФ, а да ће предсједавајући Скупстине КС бити из СДА.

"Имамо јако добро име и прихватљиво за све три странке и за грађане Кантона Сарајева. Мислим да сви можемо бити задовољни", рекао је Изетбеговић.

 Када је у питању држава, Изетбеговић је рекао да је министар иностраних послова из СДА Бисера Турковић, а Фахрудин Радончић добија позицију министра безбједности, док Сифет Поџић ће бити у Министарству одбране. 

Изетбеговић је истакао да ће осим Кантона Сарајево ове странке заједно формирати и владе у ЗДК, ХНК.

Лидер СДА је казао да ће учинити све да Савјет министара буде именовано до 23. децембра 2019. године, а да ће АНП отићи 24. децембра у сједиште НАТО-а у Брисел.

Комшић је такођер изразио жељу да што прије дође до формирања власти на федералном нивоу.

"Позивам Човића да нам што прије предложи име предсједника Федерације БиХ како би могли кренути у формирање власти", казао је Радончић након састанка.



(БН/Вијести)

Коментари / 8

Оставите коментар
Name

пр

13.12.2019 10:37

ЕЕево Љубав цвјета, Човић, Додик , Баке, Фахро, Комшић... свима све опроштено.Миле је опростио Бакиру све ал неће Павићу и Дјокићу!Зашто?

ОДГОВОРИТЕ
Name

ПРАВДА

13.12.2019 10:51

ПОВРАЦА МИ СЕ КАД ВИДИМ ОВЕ ПРЕВАРАНТЕ.

ОДГОВОРИТЕ
Name

милос

13.12.2019 10:57

Тразили сте гледајте,,,,,,,НАТО,,,,,,

ОДГОВОРИТЕ
Name

Сале

13.12.2019 11:04

Два највећа борца за фотеље Комшић и Радончић завукоше се под скуте СДА. Срамотно је то што раде својим бирачима. Али ће их стићи заслужена казна на сљедећим изборима.

ОДГОВОРИТЕ
Name

ЗМиљенкоЕ

13.12.2019 11:08

Слање АНПа у Брисел?!!!! Висе то није ПР него АНП!!!!!!! МИЛЕ ИЗДАЈНИЦЕ!!!!!!!

ОДГОВОРИТЕ
Name

МИЛАН

13.12.2019 11:10

Оде АНП 24 ДЕЦЕМБРА/ПРОСИНЦА,ДЕКАБРЈА/У средиште НАТО-А!Руси препустили игру око БиХ за неке своје друге интересе у свету!Све договорено са Америма,а Г-дин из РС једва дочекао да стави потпис.!Скупштина РС се за озбиљне политичке ствари не пита ништа,то се сада видјело!Г-дин из РС сада цека да се потпуно ослободи санкција од Амера,циљ постигнут/лицни/....Шта ће на ово рећи Сенатори РС,јавност,Скупштина,то више није битно...наш брод плови према НАТО!

ОДГОВОРИТЕ
Name

ВЕТЕРАН

13.12.2019 11:39

СВАКА ЦАСТ ,РАСТЈЕРАТ БАГРУ КОЈА ЈЕ СЈЕДИЛА ПО ИНОСТРАНСТВУ И САД КРАДУ ЛИ КРАДУ,ОД БОРАЦА И ЦИТАВОГ САРАЈЕВА,.ЗЕЉКО НАЈЈАЦИ СИ ..АФЕРИМ ТИ

ОДГОВОРИТЕ
Name

Бане

13.12.2019 14:42

Каже се подела плијена а не власти и тако су радиле мафијашке породице. Сви ови заједно са овим из РС су мафијашке породице....

ОДГОВОРИТЕ