За функционисање власти одговоран је градоначелник

Посланик СДС-а у скупштини Брчко дистрикта Милан Пурић поновио је позив градоначелнику Синишу Милићу (СНСД) да нађе начин за рјешавање проблема функционисања правосуђа, али и других животних питања грађана Брчког.

Босна и Херцеговина 13.12.2019 | 09:35
За функционисање власти одговоран је градоначелник
Пурић је потврдио да су све политичке партије у скупштини дистрикта Брчко гласале за закон о фискалним системима укључујући и СНСД.

"Било је увјеравање да неће бити потреса на тржишту, али се није очекивао да ће доћи до протеста адвоката који је довео до блокаде правосуђа у Брчком. СДС тражи хитну интервенцију градоначеника како би ово питање било ријешено", рекао је Пурић, наводећи да је градоначелник одговоран за функционисање власти у дистрикту.

"Поново упућејем апел градоначелнику да ријеши проблем функционисања правосуђа. Да ли ће то бити измјена закона о фискалним системима или неки други начин није битно. Треба да осмисли јер је он одговоран за функционисање власти у дистрикту", казао је Пурић.

Он је упозорио и на могуће последице нефункционисања власти у Брчком, јер, како је навео, арбитражни поступак за дистрикт Брчко још није окончан, а може бити угрожен положај Срба, али и Републике Српске.

Пурић је такође рекао да нису тачни наводи да је СДС био против затварања депоније за одлагање комуналног отпада у Илићки.

"СДС није био против како то обмањује јавност градоначелник. СДС тражи да се у ту депонију уложи милион марака и да се ријеши питање затварање депоније Кладње јер угрожава српска насеља", казао је Пурић.



БН ТВ

Коментари / 2

Оставите коментар
Name

Бесмисао

13.12.2019 10:07

Какав градоначелник и одговорност? На овим просторима није нико и никад и ни за ста одговарао, ни на ком нивоу власти, поготово није осуђен. Што је све уништено, народ бјежи, пензионери убрзано умиру, "породица" на најнижем нивоу, њих не интересује, јер њихови бродови су пуни, пливају у богатству, плове без проблема, далеко..., само што већина није свјесна реалности.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Брод

13.12.2019 10:20

Да, тако је сви они само знају за овлаштење. Они не знају за одговорност,..., док, захваљујући њима, полако Република Српска умире