Za funkcionisanje vlasti odgovoran je gradonačelnik

Poslanik SDS-a u skupštini Brčko distrikta Milan Purić ponovio je poziv gradonačelniku Sinišu Miliću (SNSD) da nađe način za rješavanje problema funkcionisanja pravosuđa, ali i drugih životnih pitanja građana Brčkog.

Bosna i Hercegovina 13.12.2019 | 09:35
Za funkcionisanje vlasti odgovoran je gradonačelnik
Purić je potvrdio da su sve političke partije u skupštini distrikta Brčko glasale za zakon o fiskalnim sistemima uključujući i SNSD.

"Bilo je uvjeravanje da neće biti potresa na tržištu, ali se nije očekivao da će doći do protesta advokata koji je doveo do blokade pravosuđa u Brčkom. SDS traži hitnu intervenciju gradonačenika kako bi ovo pitanje bilo riješeno", rekao je Purić, navodeći da je gradonačelnik odgovoran za funkcionisanje vlasti u distriktu.

"Ponovo upućejem apel gradonačelniku da riješi problem funkcionisanja pravosuđa. Da li će to biti izmjena zakona o fiskalnim sistemima ili neki drugi način nije bitno. Treba da osmisli jer je on odgovoran za funkcionisanje vlasti u distriktu", kazao je Purić.

On je upozorio i na moguće posledice nefunkcionisanja vlasti u Brčkom, jer, kako je naveo, arbitražni postupak za distrikt Brčko još nije okončan, a može biti ugrožen položaj Srba, ali i Republike Srpske.

Purić je takođe rekao da nisu tačni navodi da je SDS bio protiv zatvaranja deponije za odlaganje komunalnog otpada u Ilićki.

"SDS nije bio protiv kako to obmanjuje javnost gradonačelnik. SDS traži da se u tu deponiju uloži milion maraka i da se riješi pitanje zatvaranje deponije Kladnje jer ugrožava srpska naselja", kazao je Purić.



BN TV

Komentari / 2

Ostavite komentar
Name

Besmisao

13.12.2019 10:07

Kakav gradonačelnik i odgovornost? Na ovim prostorima nije niko i nikad i ni za sta odgovarao, ni na kom nivou vlasti, pogotovo nije osuđen. Što je sve uništeno, narod bježi, penzioneri ubrzano umiru, "porodica" na najnižem nivou, njih ne interesuje, jer njihovi brodovi su puni, plivaju u bogatstvu, plove bez problema, daleko..., samo što većina nije svjesna realnosti.

ODGOVORITE
Name

Brod

13.12.2019 10:20

Da, tako je svi oni samo znaju za ovlaštenje. Oni ne znaju za odgovornost,..., dok, zahvaljujući njima, polako Republika Srpska umire